Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bloomberg: Rotenbergit mukana pääomansiirroissa

Yhdysvaltojen oikeusministeriö tutkii, onko Deutsche Bank rikkonut rahanpesusäännöksiä

Talous
 

Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvat liikemiehet ovat siirtäneet "peilikaupankäynnissä" arviolta kuuden miljardin dollarin arvosta pääomaa Venäjältä ulkomaille, kertoi uutistoimisto Bloomberg perjantaina nimettömiin lähteisiinsä vedoten.

Uutistoimiston mukaan useissa tapauksissa pääomansiirroissa on käytetty tilejä, joiden haltijoina on muun muassa presidentti Putinin sukulainen ja hänen pitkäaikaisiin ystäviinsä kuuluvat Arkadi Rotenberg ja Boris Rotenberg.

Peilikaupankäynnissä on kyse siitä, että lähipiiriin kuuluvat ovat ostaneet Venäjällä arvopapereita Deutsche Bankin kaupankäyntijärjestelmässä ruplilla ja myyneet lähes samanaikaisesti toisessa valuutassa ulkomailla.

Menetelmän tarkoituksena on ollut häivyttää varojen alkuperä. Useat tiedotusvälineet ovat väittäneet vuosikausia, että presidentti Putinilla olisi kymmenien miljardien dollarien varallisuus kätkettynä ulkomaille.

Bloombergin mukaan Rotenbergin veljeksiä ei epäillä laittomuuksista, vaan tutkinta kohdistuu nimenomaan Deutsche Bankiin.

Syyttäjät selvittävät Yhdysvalloissa, onko Deutsche Bank mahdollisesti rikkonut rahanpesun torjumista koskevia säännöksiä.

Suomessa Rotenbergit tunnetaan Hartwall-areenan omistavan yhtiön entisinä osakkaina. Yhdysvallat on määrännyt heitä vastaan talouspakotteet, sillä heidän katsotaan kuuluvan presidentti Putinin lähipiiriin.

Nykyisin Hartwall-areenan pääomistaja on Boris Rotenbergin poika Roman Rotenberg, jota vastaan Yhdysvallat määräsi kesällä pakotteet.

Uutistoimiston korkea-arvoiselta venäläiseltä virkamieheltä saaman tiedon mukaan presidentti Putin on tietoinen tutkinnasta ja siitä, että Rotenbergien väitetään osallistuneen kaupankäyntiin.

Presidentti Putin kehotti vuonna 2011 venäläisiä sijoittajia siirtämään pääomaa ulkomailta takaisin Venäjälle.

Tutkinnan kohteena olevia kauppoja olisi Bloombergin mukaan tehty vuodesta 2011 alkaen kuluvan vuoden alkuun saakka.

Kremlin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta toteennäyttämättömiä väitteitä. Deutsche Bank kieltäytyi myös kommentoimasta asiaa, mutta pankki on aloittanut siitä sisäisen tutkinnan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat