Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finnairin lentokapteenit löysivät Portugalin verovapauden – "He vetäytyvät Suomen talvea turvaan"

Talous
 
Suomalaiseläkeläiset pitävät Portugalia loistopaikkana
Suomalaiseläkeläiset pitävät Portugalia loistopaikkana
Tavanomaista useampi eläkeläinen on etsinyt vakituisen kodin Portugalista, kun suopean ilmaston lisäbonukseksi tuli verovapaus. Lissaboniin muuttaneet turkulaiset Ilpo ja Marjaana Mantere kehuvat uutta asuinmaataan ja ruotivat suomalaista verokeskustelua. Toimittaja: Pilvikki Kause. Kuvaus: Ana Brigida, Lissabon; Daniel Rodrigues, Porto. Editointi: Esa Syväkuru

Entisten johtajien ohella joukko Finnairin entisiä lentokapteeneja on muuttanut viettämään verottomia eläkepäiviä Portugaliin. Yksi Lissabonin pohjoispuolella asuva entinen lentokapteeni arvioi Helsingin Sanomille, että muuttajia on kymmenkunta.

Lentokapteeneja ja entisiä johtajia yhdistää se, että heillä on suurista tuloista johtuva suuri eläke ja tavallista palkansaajaa alhaisempi eläkeikä. Johtajat ovat päässeet eläkkeelle usein vähän päälle kuusikymppisinä, lentokapteenit alle kuusikymmentävuotiaina.

"Osa asuu etelässä. He ovat oma porukkansa, winterbirds. He vetäytyvät Suomen talvea turvaan ja viettävät pari kesäkuukautta Suomessa", kertoo yksi entinen Finnairin lentokapteeni Helsingin Sanomille. Hänen ikäryhmässään eläkeikä on 58 vuotta.

Suomalaisten entisten johtajien tapaan lentokapteenit ovat pohtineet ratkaisujensa arvopohjaa. Aiemman runsaan veronmaksun ohella yksi selitys on Portugalin yhteiskunnan tukeminen.

"Onko parempi antaa EU:n kautta Portugalille tukea, johon osallistuvat koko Suomen veronmaksajat? Jokainen euro, jota ei käytetä täällä, on lisäeuro EU-tukia sovittaessa", Portugalin pohjoispuolella asustava entinen lentokapteeni perustelee.

Toinen Lissabonissa asuva entinen lentokapteeni ei halua sen kummemmin selittää muuttoaan. Hänen mukaan kyseessä on "jokaisen oma henkilökohtainen ratkaisu".

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat