Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan liiketoiminta kasvatti liikevoittoa

Vaikeudet Kazakstanissa kärjistyvät ja pitkittyvät

Talous
 

Teleoperaattori Telia-Soneran liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat heinä–syyskuussa sijoittajien ennustuksia enemmän.

Telia–Soneran osake vahvistui tiistaina osavuosikatsauksen jälkeen prosentin Tukholman pörssissä, vaikka yhtiö heikensi hieman arviotaan kannattavuuden kehittymisestä tänä vuonna.

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi Euroopassa, kun taas Aasian liiketoiminnoissa se supistui. Kaikesta huolimatta Aasian liiketoiminnat ovat yhä selvästi yhtiön kannattavinta liiketoimintaa.

Telia-Soneran liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa runsaat kuusi prosenttia 27 miljardiin kruunuun eli 2,9 miljardiin euroon. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä lisääntyi kolme prosenttia 7,5 miljardiin kruunuun eli 794 miljoonaan euroon. Toisin sanoen Telia-Sonera on hyvin kannattava yhtiö.

"Euraasiassa [Aasiassa] makrotalouden paineet ja kova kilpailu vaikuttivat toimintoihin etenkin Kazakstanissa, mutta Nepalissa tulos oli jälleen vahva", sanoo toimitusjohtaja Johan Dennelind osavuosikatsauksessa.

Yhtiö arvioi myönteisen kehityksen jatkuvan Ruotsissa ja Euroopassa loppuvuonna, mutta vaikeuksien pitkittyvän etenkin Kazakstanissa.

Siksi Telia-Sonera arvioi käyttökatteen paikallisissa valuutoissa olevan tänä vuonna hieman edellisvuoden tasoa pienempi.

Telia-Soneralla on liiketoimintaa yhteensä 18 eri valtiossa. Vetäytyminen kiistanalaisilta markkinoilta Kazakstanista, Uzbekistanista, Azerbaidžanista, Georgiasta, Moldovasta, Tadžikistanista ja Nepalista on jo alkanut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat