Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple Musicilla heti miljoonia maksavia asiakkaita – nousi kakkoseksi musiikkipalvelujen kisassa

Musiikkipalvelu nousi 6,5 miljoonalla asiakkaallaan kakkoseksi

Talous
 

Teknologiayhtiö Applen musiikkipalvelulla Musicilla on jo yli 6,5 miljoonaa maksavaa asiakasta, yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook kertoi maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lukema tarkoittaa sitä, että Apple on noussut kakkoseksi musiikin suoratoistopalvelujen välisessä kilpailussa. Maksavien asiakkaiden määrällä laskettuna suurin yhtiö on edelleen ruotsalainen Spotify, mutta Apple näyttää kiilanneen ohi toiseksi suurimmaksi palveluksi arvioidun Deezerin.

Spotify kertoo yhtiöllä olevan yli 20 miljoonaa maksavaa käyttäjää, ja Deezerillä asiakkaita on 6 miljoonaa.

Suoratoistopalvelujen avulla musiikkia voi kuunnella verkon yli älypuhelimella ja tietokoneella. Suosituimpien palvelujen musiikkikirjastoissa on yli 30 miljoonaa kappaletta.

Apple julkisti Music-palvelunsa kesäkuussa, ja sitä voi käyttää kolme ensimmäistä kuukautta maksutta. Toimitusjohtaja Cook kertoi teknologiatapahtumassa Kaliforniassa, että palvelulla on maksavien asiakkaiden lisäksi 8,5 miljoonaa Musicia kokeilevaa käyttäjää.

Applen palvelun hinta on sama kuin tärkeimpien kilpailijoiden eli kymmenen euroa kuussa. HS:n katsauksessa heinäkuussa palvelujen välille ei löytynyt suuria eroja.

Applen sovellus on tosin kerännyt osakseen yhtiölle poikkeuksellista arvostelua. Applen tuotteiden parhaana puolena pidetään yleensä niiden helppoa käytettävyyttä, mutta Musicia on moitittu sekavammaksi kuin esimerkiksi Spotifyta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat