Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birds -yhtiö Rovio vähentää 213 työpaikkaa

Peliyhtiö panee nyt toivonsa ensi vuoden toukokuussa ensi-iltaan tulevaan elokuvaan

Talous
 
Rovio
Angry Birds -elokuvan lintuhahmo nauttii lounasta puistossa.
Angry Birds -elokuvan lintuhahmo nauttii lounasta puistossa. Kuva: Rovio

Peli- ja viihdeyhtiö Rovio karsii henkilöstöään 213 työpaikan verran. Vähennyksistä suurin osa, 198 työpaikkaa, kohdistuu Suomeen.

Angry Birds- peleistä tunnetussa yhtiössä oli ennen vähennyksiä 670 työntekijää, joista suurin osa työskenteli Suomessa.

Rovio kertoi yt-neuvotteluista elokuun lopulla. Tuolloin yhtiö suunnitteli 260 työntekijän irtisanomista. Vähennyksistä käytävien neuvottelujen ulkopuolelle jäivät ensi vuonna ensi-iltaan tulevan elokuvan tuotantoon osallistuvat työntekijät.

Rovio aikoo myös muuttaa pienempiin toimitiloihin. Talouselämä-lehdelle antamassaan haastattelussa yhtiön toimitusjohtaja Pekka Rantala sanoo, että muutto lisää avoimuutta ja yhteistyötä yhtiön sisällä.

Yhtiö muutti Espoon Keilarantaan vuonna 2011, kun sen liikevaihto kasvoi nopeasti.

Rovio panee nyt toivonsa Angry Birds -elokuvaan, jonka se tuottaa yhdessä Columbia Picturesin kanssa. Elokuva tulee ensi-iltaan toukokuussa 2016, ja sen traileri julkistettiin syyskuussa.

Elokuvan tuottaja John Cohen kertoi syyskuussa Lontoossa, että elokuva vastaa fanien kysymykseen siitä, miksi linnut ovat niin vihaisia.

Elokuvan tuotantokustannukset ovat suomalaisittain suuret, 75 miljoonaa euroa. Sen markkinointiin panostetaan vielä enemmän, 100 miljoonaa euroa.

Rovio ei ole lähellekään yhtä kannattava yritys kuin parhaina vuosinaan. Yhtiö teki vuonna 2012 peräti 77 miljoonan euron liikevoiton, mutta viime vuonna liikevoitto jäi enää noin 10 miljoonaan euroon.

Rovion ongelmat liittyvät erityisesti oheistuotteiden myyntiin, kun Angry Birds -tuotteet eivät ole kiinnostaneet kuluttajia yhtä paljon kuin ennen.

Edelliset isot yt-neuvottelut Roviossa pidettiin viime vuoden lopulla. Tuolloin työt loppuivat 110 ihmiseltä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat