Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesko hyökkää MTK:n tuella halpuutusta vastaan

Kuluttajia pyydetään maksamaan ruoasta enemmän, jotta tuottaja saisi osansa

Talous
 
Laura Mendelin HS
Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo, että kotimaisen kaupan ja tuottajien välillä on kohtalonyhteys. Kuva on viime heinäkuulta.
Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo, että kotimaisen kaupan ja tuottajien välillä on kohtalonyhteys. Kuva on viime heinäkuulta. Kuva: Laura Mendelin HS

Kesko hyökkäsi torstaina Maataloustuottajien järjestön MTK:n tuella S-ryhmän "halpuutus-kampanjaa" vastaan.

Kesko aloittaa marraskuussa oman "reiluutuksen". Kampanjassa asiakkaat voivat halutessaan maksaa ylimääräisen euron kotimaisesta joulukinkusta. Kesko lupaa antaa jokaista asiakkaan euroa kohti toisen euron. Rahat menevät suoraan kinkunkasvattajille.

Keskon mukaan tavoitteena on tukea sikatilallisia, jotka ovat maitotilallisten ohella pahimmassa ahdingossa maataloudessa. Tuottajalle kiitos -kampanjalla tavoitellaan 500 000 euron tuottoa. Yhtä sikatilallista kohti summasta riittäisi 500 euroa.

"Emme tietenkään kuvittele, että tämä yksin ratkaisee tuottajien asioita. Kyse on tässä vaiheessa pitkälti symboliikasta", Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Talvella kampanja laajenee joukkoon Pirkka-tuotteita, joista tulee normaalivalikoiman rinnalle tarjolle vähän kalliimpi versio.

Helanderin mielestä kuluttajia pitää herätellä ymmärtämään, että kotimaisen kaupan ja tuottajien välillä on kohtalonyhteys.

"Meillä ei ole varaa menettää elintarvikeketjusta enää työpaikkoja. Ulkomaisen ruoan kulutus on Suomessa kasvanut. On herättelyn aika", Helander sanoo.

Kampanja on suunnattu avoimesti pahimman kilpailijan S-ryhmän "halpuutusta" vastaan.

Helanderin mukaan Kesko "reiluuttaa".

S-ryhmä ilmoitti tammikuussa alentavansa monien elintarvikkeiden hintoja ensin Prismoissa ja myöhemmin myös pienemmissä kaupoissa.

Yhdessä maailmanmarkkinahintojen laskun kanssa S-ryhmän toimet onnistuivat kääntämään ruoan hinnan laskuun.

Ruoantuottajat ovat tuominneet hinta-alen, vaikka S-ryhmä on vakuuttanut ottavansa alennukset omasta katteestaan.

"Emme me ole halpuutusta tainneet ainakaan kehua", MTK:n toiminnanjohtaja Antti Sahi sanoo.

Keskon heinä–syyskuun tuloksessa kilpailun kiristyminen ja hintojen lasku näkyivät selvästi. Päivittäistavarakaupan tavallisesti muhkea liikevoitto (ilman kertaeriä) kutistui 16 prosenttia 45 miljoonaan euroon. Anttilasta luopuminen on sen sijaan kohentanut rauta- ja erikoiskaupan kannattavuutta selvästi.

"Olemme Euroopan viidenneksi suurin rautakauppayritys ja ainoa iso kansainvälisesti menestynyt suomalainen kaupan toimija", Helander sanoi tulostiedotustilaisuudessa.

Kaiken kaikkiaan Keskon liikevaihto supistui kolmannella neljänneksellä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna runsaat neljä prosenttia 2 203 miljoonaan euroon.

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 83 miljoonaa euroa eli 1,6 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat