Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Google jakaa rahaa digijournalismille

Yhtiö myöntää apurahoja 150 miljoonan euron edestä

Talous
 
Googlen suomalaisjohtaja kertoo, miten 150 miljoonaa euron apurahat jaetaan
Googlen suomalaisjohtaja kertoo, miten 150 miljoonaa euron apurahat jaetaan
Google jakaa 150 miljoonaa euroa apurahoina digitaalisen journalismin kehittämiseen. Googlen Lontoon toimistolla työskentelevä toimialajohtaja Eero Korhonen kertoo, kuka rahaa voi hakea ja miten? Toimittaja: Jukka Hiiro HS, Kuvaus: Kaisa Rautaheimo HS, leikkaus: Kristiina Marttinen HS

Hakukoneyhtiö Google jakaa 150 miljoonaa euroa apurahoina digitaalisen journalismin kehittämiseen. Apurahaa haetaan ja jaetaan hankkeille porrastetusti. Tarkoitus on, että vuosittain järjestettäisiin kaksi hakemuskierrosta.

Googlen Lontoon-toimistolla työskentelevän toimialajohtajan Eero Korhosen mukaan kyse on innovaatiohankkeiden rahoituksesta, ei sijoittamisesta niihin.

Ensimmäinen hakukierros aukesi jo eilen torstaina. Yhtiössä uskotaan, että hakemuksia tulee runsaasti.

"Me emme ole tehneet tätä aiemmin, joten meillä on vain hyviä arvauksia organisaation sisällä siitä, kuinka paljon hakemuksia tulee. Tarkoitus on joka tapauksessa, että 150 miljoonaa euroa käytetään seuraavan kolmen vuoden aikana", Korhonen sanoo.

Apurahoja haetaan verkon kautta. Haku on avoin kaikille aina yksittäisistä ihmisistä startup-yrityksiin ja pienistä uutisorganisaatioista vanhoihin kustantajiin. Vanhoille ja jo käyttöön otetuille ideoille rahoitusta ei saa.

Haku on suunnattu EU- ja Efta-maihin, mutta rahoja ei ole korvamerkitty minkään maan koon, toimijoiden tai esimerkiksi asukasluvun mukaan.

Googlea on ajoittain syytetty siitä, että se vie esimerkiksi mainosrahat perinteiseltä medialta ja vaikeuttaa siten näiden toimintaa. Korhosen mukaan rahastossa ei ole kyse hyvittelystä.

"En usko, että tässä on [perinteisen median] pelastamisesta kyse. Näkökulmani on siinä, mitä lähdettiin tekemään näiden kustantajaorganisaatioiden kanssa. Hekin kokivat, että tarvitaan joku idea ja projekti, jolla saadaan edistettyä innovaatioita", Korhonen sanoo.

Google ei saa oikeuksia hakijoiden ideoihin, saivat nämä rahoitusta tai eivät.

"Kaikki tekijänoikeudet ja immateriaalioikeudet pysyvät projektien omistajilla", Korhonen sanoo.

Kaisa Rautaheimo HS
Eero Korhonen Googlelta kertoo, että tekijänoikeudet säilyvät projektien omistajilla.
Eero Korhonen Googlelta kertoo, että tekijänoikeudet säilyvät projektien omistajilla.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat