Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Urheiluvaateketjujen verkkokauppa laajenee

Urheiluketjut tunnustelevat Suomen markkinoita verkkokauppojen avulla

Talous
 
Kirsti Karttunen
Timo Ylifrantti HS
Urheiluliike XXL:n vietti avajaisiaan huhtikuussa 2014. Muutkin urheiluvaateketjut ovat tulleet XXL:n vanavedessä tunnustelemaan Suomen markkinoita.
Urheiluliike XXL:n vietti avajaisiaan huhtikuussa 2014. Muutkin urheiluvaateketjut ovat tulleet XXL:n vanavedessä tunnustelemaan Suomen markkinoita. Kuva: Timo Ylifrantti HS

Norjalaisen urheilun ja vapaa-ajan myymäläketjun XXL:n tulo Suomen markkinoille houkuttelee Suomeen muitakin urheiluvaateketjuja.

Ranskalainen urheilujätti Decathlon avasi suomalaisen verkkokaupan kesällä. Brittiläinen Activ Instinct puolestaan avasi verkkokaupat Suomessa, Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa syksyllä. Toisin kuin Active Instinctin verkkokaupan sivustoa, Decathlonin verkkosivua ei ole käännetty suomeksi.

Decathlonista kerrotaan, että suomalaisen verkkokaupan avaaminen on testi eikä yhtiöllä ole toistaiseksi muita suunnitelmia. Verkkosivuillaan yhtiö kertoo, ettei sillä ole tällä hetkellä myymälää Helsingissä tai muualla Suomessa, mutta asian edistämiseksi työskennellään.

Pohjoismaiden ensimmäisen myymälän Decathlon avasi jo vuonna 2011 Tukholmaan. Decathlonilla yli 900 myymälää parissakymmenessä maassa ympäri maailman.

Active Instinct sen sijaan toimii vain verkossa. Yritys kertoo panostavansa muodin sijaan suorituskyvyn maksimointiin painottuviin ammattilaisurheiluvälineisiin ja -vaatteisiin. Activ Instinct on osa JD Sports -yhtiötä, joka listautui Lontoon pörssiin vuonna 1996.

Keväällä 2014 Suomeen rantautuneella XXL:llä on tällä hetkellä kuusi myymälää. Vielä tänä syksynä XXL aikoo avata myymälä Raisioon ja ensi vuonna myymälä on tarkoitus avata Ouluun.

Verkkokaupan osuus kaikesta kaupasta Suomessa on Kaupan liiton ja TNS Gallupin mukaan noin kahdeksan prosenttia.

Keväällä julkaistussa selvityksessä Solitan vähittäiskaupan asiantuntija, tohtori Arhi Kivilahti totesi, että verkko on asiakkaille tällä hetkellä ensisijaisesti erittäin merkittävä tiedon lähde ja kauppakanava vasta toissijaisesti.

"Mobiililaitteiden nopea yleistyminen ja kulutustottumusten muuttuminen kuitenkin ennakoivat edelleen jatkuvaa murrosta. Hälytyskellot soivat jo, on tärkeää kehittyä ja muuttua asiakkaiden tahdissa", Kivilahti sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat