Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tietosuojavaltuutettu: Tynkkysen toiminnassa ei välttämättä mitään arveluttavaa

Talous
 
Liisa Takala
Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio
Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio Kuva: Liisa Takala

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan Sebastian Tynkkysen toiminnassa ei ole välttämättä mitään arveluttavaa saati rikollista. Perussuomalaiset erottivat sunnuntaina puolueen varapuheenjohtajana toimivan Tynkkysen puolueesta. Erottamista perusteltiin sillä, että Tynkkynen oli kerännyt verkossa nimilistaa ylimääräisen puoluekokouksen järjestämiseksi ja julkaissut listan.

Perussuomalaisten mukaan toiminta rikkoo henkilötietolakia. Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoi Ilta-Sanomille, että ”varapuheenjohtaja on syyllistynyt rikoksiin”.

Nimilistojen kerääminen voi rikkoa henkilötietolakia, mutta Aarnion mukaan tulkinta riippuu muun muassa siitä, kerätäänkö nimiä tavallisilta ihmisiltä vai poliittisesti aktiivisilta henkilöiltä. Nimilistojen kerääminen kuuluu monella tavalla normaaliin poliittiseen toimintaan.

”Selvitämme asiat ennen kuin otamme varsinaisesti kantaa. Tynkkysen tapauksessa kerätyt nimet vaikuttaisivat olleen poliittisesti aktiivisten henkilöiden nimiä. Seuraavaksi pitäisi selvittää, mitä ihmisille on sanottu, kun nimiä on kerätty”, Aarnio sanoo.

Jos on luvattu olla julkistamatta nimiä, ja lista kuitenkin julkistetaan, rikotaan lakia. Mutta toisaalta nimien julkistamiseen ei välttämättä tarvitse kysyä erikseen lupaakaan. Tulkinta riippuu tapauksesta.

”Tässä on vähän nokittelun makua. Mutta tässäkin tapauksessa toimimme niin, että selvitämme asian ensin ja otamme kantaa sitten”, Aarnio sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat