Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outokummun toimitusjohtaja Mika Seitovirta sai potkut

Talous
 
Markus Jokela / HS
Mika Seitovirta
Mika Seitovirta Kuva: Markus Jokela / HS

Outokummun toimitusjohtaja Mika Seitovirta saa väistyä yrityksen johdosta hollantilaisen Roeland Baanin tieltä.

Outokumpu
Roeland Baan
Roeland Baan

Baan on toiminut vuodesta 2008 globaalin alumiiniyhtiön Aleriksen johtotehtävissä. Tällä hetkellä hän vastaa yhtiön Euroopan-liiketoimista. Ennen Alerista hän veti teräsjätti Arcelor-Mittalin Euroopan-toimintoja. Baan aloittaa uudessa tehtävässä ensi vuoden alussa.

Seitovirta jättää yhtiön välittömästi, ja väliajan yhtiötä johtaa talousjohtaja ja toimitusjohtajan varamies Reinhard Florey.

HS:n tietojen mukaan hakuprosessi käynnistyi jo huhtikuussa. Seitovirta ei onnistunut kääntämään yhtiön pitkää tappioputkea. Tänä vuonna tappioiden piti kääntyä voitoksi. Syyskuussa yhtiö kuitenkin yllättäen varoitti, että myös vuoden kolmannen neljänneksen tulos jää tappiolle.

“Outokumpu on viime vuosina käynyt läpi mittavaa muutosta, mutta yhtiöllä on yhä suuria haasteita. Outokummun hallitus uskoo, että nyt on oikea aika tuoda yhtiöön erilaista kokemusta yhtiön kilpailukyvyn nostamiseksi aivan uudelle tasolle”, Outokummun hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila sanoo yhtiön tiedotteessa.

Ollilan mukaan Baanin valinnassa painoi mittava kokemus prosessiteollisuudesta, ja erityisesti metalliteollisuudesta.

”Hänellä on lisäksi vahvat kaupalliset näytöt suurissa kansainvälisissä yhtiöissä. Hän on kääntänyt useita johtamiaan yhtiöitä kannattavaksi, mikä antaa meille vahvan luottamuksen siihen, että hän on oikea henkilö vauhdittamaan myös Outokummun muutosta”, Ollila jatkaa tiedotteessa.

Seitovirta tuli Outokummun toimitusjohtajaksi helmikuussa 2011, vuosi ennen kuin Outokumpu kertoi ostavansa saksalaisen Thyssen-Kruppin teräsyhtiön Inoxumin. Tuosta kaupasta tuli Outokummun kujanjuoksu. EU:n kilpailuviranomaiset suostuivat hyväksymään kaupan vain tiukoin ehdoin.

Outokumpu joutui esimerkiksi myymään Italian Ternissä sijaitsevan tehtaan, jolle oli suunnitelty keskeistä asemaa yhtiön tuotantoketjussa. Pakkomyynnissä tehtaasta saatu hintakin jäi lopulta turhan matalaksi.

Saksassa Outokumpu on juuttunut vuosikausia kestävään prosessiin suuren terästehtaan lopettamiseksi. Samaan aikaan Kiinan terästehtaiden liikatuotanto alkoi vyöryä länsimarkkinoille ja pudotti terästuotteiden hintoja.

Korjaus 26.10.2015 klo 13.41: Tulosvaroituksen mukaan vuoden kolmannen neljänneksen tulos jää tappiolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat