Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: Putinin lähipiirin kaupoissa uusi epäily

Talous
 

Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiirin kuuden miljardin dollarin kauppoja Deutsche Bankin kaupankäyntijärjestelmässä tutkitaan myös pakotteiden rikkomisena, kertoi sanomalehti Financial Times sunnuntaina nimettömiin lähteisiinsä nojaten.

Aiemmin Yhdysvaltojen viranomaiset tutkivat Deutsche Bankia mahdollisista rahanpesusäännösten rikkomisista.

Presidentti Putinin lähipiiriin kuuluvat liikemiehet ovat siirtäneet ”peilikaupankäynnissä” arviolta kuuden miljardin dollarin arvosta pääomaa Venäjältä ulkomaille, kertoi uutistoimisto Bloomberg runsas viikko sitten.

Bloombergin ja Financial Timesin mukaan useissa tapauksissa kaupankäynnillä on yhteys presidentti Putinin pitkäaikaisiin ystäviin kuuluviin Arkadi Rotenbergiin ja Boris Rotenbergiin.

Peilikaupankäynnissä on kyse siitä, että lähipiiriin kuuluvat ovat ostaneet Venäjällä arvopapereita Deutsche Bankin kaupankäyntijärjestelmässä ruplilla ja myyneet lähes samanaikaisesti toisessa valuutassa ulkomailla.

Menetelmän tarkoituksena on ollut häivyttää varojen alkuperä. Useat tiedotusvälineet ovat väittäneet vuosikausia, että presidentti Putinilla olisi kymmenien miljardien dollarien varallisuus kätkettynä ulkomaille.

Suomessa Rotenbergit tunnetaan Hartwall-areenan entisinä osakkaina. Yhdysvallat on määrännyt heitä vastaan talouspakotteet, koska he ovat Putinin lähipiiriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat