Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

UPM paransi jälleen tulostaan – investoinnit kasvussa

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Puuta nostetaan UPM:n Kymin sellutehtaan uuteen kuorimoon 25. kesäkuuta 2015.
Puuta nostetaan UPM:n Kymin sellutehtaan uuteen kuorimoon 25. kesäkuuta 2015. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Metsäyhtiö UPM:n tulos ja liikevaihto kasvoivat tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 507 miljoonaa euroa eli 20 prosenttia liikevaihdosta. Viime vuonna vastaavaan aikaan voitto oli 235 miljoonaa euroa, mikä on 9,7 prosenttia liikevaihdosta.

Tulos oli jonkin verran parempi kuin uutistoimisto Reutersin haastattelemien analyytikkojen mediaaniennuste. Tulosta paransi biologisten hyödykkeiden käyvän arvon nosto Suomessa.

UPM:n voitto ennen veroja nousi 498 miljoonaan euroon, kun se heinä–syyskuussa vuotta aiemmin oli 214 miljoonaa euroa. Yhtiö ilmoitti, että näkymät koko vuodelle pysyivät ennallaan.

Liikevaihto heinä–syyskuussa oli 2 520 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten samaan aikaan oli 2 415 miljoonaa euroa.

Raportoitu tulos osaketta kohti ilman kertaluonteisia eriä oli 0,77 euroa, kun se oli vuosi sitten 0,34 euroa osakkeelta.

Yhtiö kertoo tiistaina julkaistussa osavuosikatsauksessaan, että liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä sisältää biologisten hyödykkeiden käyvän arvon noston Suomessa pitkän aikavälin puun kantohintaennusteen ja diskonttauskoron muutosten johdosta. Rahasta tämä tarkoittaa yhteensä 265 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan kannattavuuden parannusohjelma on edennyt etuajassa, ja sillä saavutettiin 36 miljoonan euron kustannussäästöt tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Koko tämän vuoden liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli 938 miljoonaa euroa eli 12,4 prosenttia liikevaihdostasi. Viime vuonna liikevoitto oli vastaavaan aikaan 617 miljoonaa euroa, mikä on 8,4 prosenttia liikevaihdosta.

Liikevaihto alkuvuoden aikana oli 7,564 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin samaan aikaan oli 7,337 miljardia euroa. Tulos osaketta kohti ilman kertaluonteisia eriä oli 1,38 euroa, kun se vuotta aiemmin oli 0,85 euroa.

Yhtiön nettovelka väheni noin 260 miljoonaa euroa 2,465 miljardiin euroon. Yhtiön investoinnit ovat kasvussa. Kun investoinnit osakkeisiin lasketaan pois, yhtiö investoi alkuvuonna 329 miljoonaa euroa, mikä on 75 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan.

Harvoja laskevia lukuja on alkuvuoden aikana ollut henkilöstön määrä. Yhtiö työllisti 20 455 ihmistä, kun viime vuoden vastaavaan aikaan yhtiön palkkalistoilla oli keskimäärin 20 982 ihmistä.

UPM kertoo osavuosikatsaustiedotteessaan, että yhtiö aloitti Kymin sellutehtaan laajennuksen ylösajon vuoden kolmannella neljänneksellä, käynnisti kehittyneen uusiutuvan dieselin kaupalliset toimitukset ja sai päätökseen UPM Raflatac -liiketoiminta-alueen tehdaslaajennukset Puolassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella vuoden toisella neljänneksellä.

UPM sulki 800 000 tonnia graafisten papereiden tuotantokapasiteettia Euroopassa vuoden ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat