Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outokummun Seitovirralle 1,5 miljoonaa erorahoja – Pääministeri pienentäisi johtajien korvauksia

Talous
 
Outi Pyhäranta
Pääministeri Juha Sipilä (kesk)
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) Kuva: Outi Pyhäranta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) pitää Outokummun erotetun toimitusjohtajan Mika Seitovirran saamaa 1,5 miljoonan euron erokorvausta ”ylisuurena”.

”Minun mielestäni tämmöiset ovat ylisuuria. Kyllä palkitsemisen pitäisi perustua yrityksen pärjäämiseen”, Sipilä sanoi tiistaina Islannin virkamatkaltaan.

Outokumpu menestyi huonosti, mutta silti Seitovirta saa vuonna 2011 tehdyn toimitusjohtajasopimuksen mukaan 12 kuukauden irtisanomisajan palkan ja ylimääräisen vuoden palkan.

Seitovirran erokorvaus noudattaa talouspoliittisen ministerivaliokunnan kantaa vuodelta 2009, mutta on sen ylärajalla. Ministerit linjasivat tuolloin, että toimitusjohtajan enimmäiskorvaus potkuista on kahden vuoden palkka.

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan Seitovirtaa suurempi erokorvaus on tällä hetkellä vain Sammon toimitusjohtajalla Kari Stadighilla, kun tarkastelussa ovat valtion osittain omistamat yhtiöt. Stadighin korvaus vastaa kahden vuoden palkkaa ja on 1,7 miljoonaa euroa.

Stadigh tosin luopuu 75 prosenttisesti erokorvauksestaan ensi joulukuussa, kun hän jatkaa Sammon palveluksessa 60 vuoden eläkeiän saavuttamisen jälkeen.

Seitovirtaa parempi erokorvaus oli myös Fortumin toimitusjohtajalla Tapio Kuulalla, jonka kahden vuoden palkkaa vastaava korvaus oli kaksi miljoonaa euroa. Fortum heikensi uuden, syyskuun alussa aloittaneen, toimitusjohtajansa erokorvausta

Fortumin uuden toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin korvaus on 1,5 vuoden palkka eli noin 1,5 miljoonaa euroa. Sipilä ennustaa, että erokorvaukset ovat pienentymässä muissakin valtion omistamissa yhtiöissä.

”Kaksi vuotta on liian pitkä aikaväli laskea erokorvaus. Lyhyempään suuntaan olemme menossa, kun päivitämme valtion omistajaohjauksen strategiaa taas ensi keväänä”, Sipilä sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat