Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanska on Pohjoismaista myönteisin vapaakauppasopimukselle

Talous
 
Kirsti Karttunen

Pohjoismaissa suhtaudutaan kauppa- ja investointisopimus TTIP:hen pääosin myönteisesti, toteaa Ruotsin elinkeinoelämän etujärjestön Svenskt Näringslivin (SN) teettämä selvitys.

Vastaajilta kysyttiin, mitä mieltä he ovat vapaakauppasopimuksen allekirjoittamisesta. Suomalaisista hieman yli puolet suhtautui sopimukseen myönteisesti.

Myönteisimmin kysymykseen vastattiin Tanskassa ja kielteisimmin Norjassa.

Myös TTIP:n työllistävään vaikutukseen uskotaan eniten Tanskassa, jossa 62 prosenttia ihmisistä uskoo TTIP:n lisäävän työpaikkoja. Ruotsissa 46 prosenttia väestöstä uskoo työpaikkojen määrän lisääntyvän.

Suomalaisista 39, norjalaisista 31 ja islantilaisista 25 prosenttia uskoo TTIP:n luovan työllisyyttä. Norjalaisista 19 prosenttia puolestaan uskoo vapaakauppasopimuksen vievän työpaikkoja.

Vahvimmaksi syyksi vapaakaupalle nähdään Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa sen veto viennille. Islannissa ja Norjassa vahvin syy vapaakaupalle on sen kuluttajahintoja alentava vaikutus.

Vahvimpana perusteena vapaakauppaa vastaan nähtiin Suomessa, Tanskassa ja Islannissa muuntogeenisten elintarvikkeiden mahdollisuus päästä markkinoille. Ruotsissa vahvin syy vastustaa vapaakauppaa oli kuljetusten määrän lisääntymisen ympäristövaikutukset.

Selvitykseen haastateltiin loppukesästä yli 4 500 pohjoismaalaista verkkotutkimuslaitos CINT:n verkkopaneeleissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat