Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Applen tulos sai uutta vauhtia Kiinasta

Talous
 

Matkapuhelimia ja tietokoneita valmistavan Applen tulos ylitti taas kerran odotukset.

Yhtiön matkapuhelimien myyntimäärä kasvoi 36 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Apple myi huhti – kesäkuussa yli 48 miljoonaa iPhone-puhelinta.

Myyntiä lisäsi syyskuussa julkistetut uudet puhelimet ja kaksinkertaistunut liikevaihto Kiinassa.

Sijoittajat epäilivät ennalta, että Applen puhelimien myynnin lisääntyminen olisi saattanut hidastua. Puoli tuntia osavuosikatsauksen julkistamisen jälkeen yhtiön osakkeen arvo ei ollut juuri muuttunut jälkimarkkinoilla.

Applen liikevaihto oli heinä – syyskuussa 51,5 miljardia dollaria eli 46,3 miljardia euroa, josta 12,5 miljardia dollaria (11,2 miljardia euroa) muodostui Kiinan alueella.

Liikevoitto oli 14,6 miljardia dollaria eli 13,2 miljardia euroa. Liikevoitto lisääntyi runsaat 30 prosenttia.

”Tilivuosi 2015 oli Applen kautta aikain paras. Liikevaihto kasvoi 28 prosenttia lähes 234 miljardiin dollariin”, toimitusjohtaja Tim Cook sanoo osavuosikatsauksessa.

Applen tilivuosi 2015 päättyi syyskuun lopussa.

Matkapuhelimien liikevaihto oli 32,2 miljardia dollaria eli 28,8 miljardia euroa. Sen sijaan taulutietokoneiden myyntimäärä supistui vertailuajanjaksolla 20 prosenttia 9,8 miljoonaan.

Apple on suurista matkapuhelimien valmistajista selvästi kannattavin. Sen menestys perustuu suurilta osin siihen, että yhtiö hyödyntää tuotteissaan kehittämiään ohjelmistoja, joita se ei lisensoi kilpailijoilleen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat