Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fiskars kasvatti myyntiään yli 60 prosenttia ja antoi positiivisen tulosvaroituksen

Talous
 
Fiskars
Käyttötavaroita valmistavan Fiskarsin liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 62 prosenttia viime vuoteen verrattuna.
Käyttötavaroita valmistavan Fiskarsin liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 62 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kuva: Fiskars

Kuluttajatuotteita kotiin, puutarhaan ja ulkoiluun valmistavan Fiskarsin liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 62 prosenttia verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan. Liikevaihto oli vuoden kolmannella neljänneksellä noin 288,8 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 178,4 miljoonaa euroa. Kasvu johtuu lähes yksinomaan heinäkuussa tehdystä yrityskaupasta.

Heinä–syyskuun liiketulos sen sijaan jäi 1,6 miljoonaa euroa tappiolliseksi kertaluontoisten erien takia. Ilman kertaluonteisia eriä liiketulos oli 10,4 miljoonaa euroa voitollinen. Samaan aikaan viime vuonna liiketulos ilman kertaluonteisia eriä oli 16,8 miljoonaa euroa.

Fiskars osti luksusbrändejä hallinnoineen WWRD:n heinäkuun alussa. Ilman sitä sekä kasteluliiketoiminnan hankkimista heinä–syyskuun liikevaihto olisi kasvanut vain neljä prosenttia vertailukelpoisilla valuuttakursseilla.

WWRD:n negatiivinen vaikutus kolmannen vuosineljänneksen tulokseen oli 7,8 miljoonaa euroa, mikä johtui Fiskarsin osavuosikatsauksen mukaan ”pääasiassa kauppahinnan kohdistamiseen liittyvistä kulukirjauksista ja muista WWRD-yrityskauppaan liittyvistä kuluista”.

Tulosjulkistuksen yhteydessä Fiskars päivitti tulosnäkymiään koko vuodelle.

”Vaikka raportoitu tulos laski kertaluontoisten erien vuoksi, olen erittäin tyytyväinen toiminnalliseen tulokseemme, kun otetaan huomioon joidenkin maiden heikko markkinatilanne. Vankan vuosineljänneksen ansiosta olemme päivittäneet koko vuoden 2015 näkymiä. Nostimme odotuksiamme ja odotamme nyt liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä olevan suurempi kuin vuonna 2014”, toimitusjohtaja Kari Kauniskangas sanoi yhtiön tiedotteessa.

Fiskars on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva yritys. Sen katsotaan saaneen alkunsa Fiskarsin rautaruukin perustamisesta vuonna 1649.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat