Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n keskuspankki vihjaa yllättäen koronnostosta

Talous
 
KEVIN LAMARQUE / Reuters
Yhdysvaltain keskuspankki Washington DC:ssä.
Yhdysvaltain keskuspankki Washington DC:ssä. Kuva: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Yhdysvaltojen keskuspankin avomarkkinakomitea päätti keskiviikkona pitää ohjauskoron ennallaan, mutta vihjasi pohtivansa ohjauskoron nostamista joulukuussa.

Sijoittajat ovat pitkin vuotta eri vaiheissa odottaneet keskuspankin kiristävän rahapolitiikkaa, mutta syksyn aikana odotukset ovat kohdistuneet juuri avomarkkinakomitean joulukuun kokoukseen.

Keskuspankin suora vihjaus koronnoston mahdollisuuteen joulukuussa oli silti yllätys. Viimeksi keskuspankki on kiristänyt rahapolitiikkaa vuonna 2006.

Keskiviikkona keskuspankki ilmoitti, että epävarmuus maailmantalouden kehittymisestä ja levottomuus rahoitusmarkkinoilla ei ole vaikuttanut merkittävästi Yhdysvaltojen työllisyyskehitykseen.

Keskuspankki arvioi myös Yhdysvaltojen talouden kasvavan maltillisesti.

Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus koko maailmantalouteen. Keskuspankin ilmoitus korostaa siitä, kuinka epätasaista taloukasvu maailmassa on.

Investointipankki Lehman Brothersin vararikkoon kärjistyneen rahoitusmarkkinoiden kriisin jälkeen ohjauskorko ajettiin nollaan joulukuussa 2008. Sen lisäksi keskuspankki osti markkinoilta liittovaltion joukkolainoja ja asuntovaakuudellisia arvopapereita lisätäkseen rahan tarjontaa.

Rahapolitiikallaan keskuspankki on onnistunut jouduttamaan Yhdysvaltojen kokonaistuotannon elpymistä ja työttömyyden vähenemisestä.

Ohjauskoron ollessa hyvin pitkään nollassa sijoittajat ovat siirtäneet pääomiaan osakkeisiin saavuttakseen tuottotavoitteensa.

Se on herättänyt epäilyjä siitä, että osakkeissa olisi hintakuplan aineksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat