Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päästöhuijaus romutti Volkswagenin tuloksen

Talous
 
HS–Reuters

Berliini

Autoja valmistavan Volkswagenin liiketulos oli heinä–syyskuussa 3,5 miljardia euroa tappiollinen. Yhtiön liiketulos ei ole ollut kertaakaan aikaisemmin tappiollinen 15 vuoteen. Liiketappio vastasi sijoittajien ennakko-odotuksia.

Tappio johtuu siitä, että yhtiö kirjasi kertaluonteisena kulueränä 6,7 miljardia euroa dieselautojen päästöhuijauksen kuluihin. Yhtiön mukaan sen on mahdotonta edes arvioida mahdollisten oikeudellisten seuraamusten ja kulujen määrää. Volkswagen odottaa koko kuluvan vuoden liikevoiton supistuvan merkittävästi.

Kuusi viikkoa sitten yhtiö myönsi Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirastolle, että tiettyihin autoihin oli asennettu päästömittauksia huijaava ohjelmisto. Yhtiön mukaan ohjelmisto on noin 11 miljoonassa autossa, jotka Volkswagen joutuu korjaamaan.

Päästöhuijaus on aiheuttanut suuren skandaalin Saksassa, jonka teollisuus tunnetaan nimenomaan ”saksalaisesta” laadustaan. Saksan autoteollisuudella on kohtalaisen merkittävä vaikutus koko Saksan talouteen.

Saksalaisten lehtitietojen mukaan yhtiön työntekijät olivat varoittaneet yhtiön johtoa jo vuosia sitten huijausohjelmistosta. Yhtiön ylin johto on kiistänyt tienneensä ohjelmistosta. Edellinen toimitusjohtaja Martin Winterkorn päätti kuitenkin erota.

Volkswagenin uuden toimitusjohtajan Matthias Müllerin, liittokansleri Angela Merkelin ja useiden muiden yritysjohtajien on määrä matkustaa Kiinan vienninedistämismatkalle, jossa he yrittävät korjata saksalaisen teollisuuden kärsimiä haittoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat