Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Deutsche Bank vähentää 9 000 työpaikkaa ja lopettaa Suomen-toimintonsa

Talous
 
Helsingin Sanomat
KAI PFAFFENBACH / REUTERS
Deutsche Bankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa Saksassa.
Deutsche Bankin pääkonttori sijaitsee Frankfurtissa Saksassa. Kuva: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Deutsche Bank vetäytyy kymmenestä maasta ja vähentää 9 000 työpaikkaa, kertoo talouslehti Financial Times. Toimenpiteet ovat osa pankin suunnitelmia parantaa kannattavuuttaan.

FT:n mukaan Deutsche Bank vetäytyy Euroopassa Suomesta, Tanskasta, Norjasta ja Maltalta. Pankki lopettaa myös toimintonsa Uudesta-Seelannista. Deutsche Bankin vähennyksistä suurin osa tulee Etelä-Amerikasta, missä pankki vetäytyy Argentiinasta, Chilestä, Perusta ja Uruguaysta sekä lakkauttaa toimintojaan Brasiliassa.

Pankilla on ollut toimintaa Suomessa 2000-luvun alusta.

Pankki aikoo myös irtisanomisten lisäksi vähentää 6 000 konsultin käyttöä, FT kertoo. Lisäksi Deutsche Bank myy tytäryhtiönsä Postbankin, jolloin yrityksestä lähtee 15 000 työpaikkaa.

Alle vuorokausi ennen tuloksen julkistamista Deutsche Bank totesi, ettei se jaa osinkoja seuraavaan kahteen vuoteen tervehdyttääkseen talouttaan, FT sanoo.

Deutsche Bank teki heinä–syyskuussa kuuden miljardin euron nettotappiot, mikä on hieman vähemmän kuin se ennusti aiemmin lokakuussa. Viime vuonna samalla vuosineljänneksellä yritys teki 92 miljoonan euron nettotappiot.

Yrityksen heinäkuussa valittu toinen toimitusjohtaja John Cryan sanoi FT:lle, että tulos oli ”erittäin suuri pettymys”.

Deutsche Bank on ollut lokakuussa otsikoissa, kun sen on epäilty rikkoneen rahanpesusäännöksiä ja Venäjän-vastaisia talouspakotteita niin sanotun ”peilikaupankäynnin” takia.

Peilikaupankäynnissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluvat liikemiehet ovat siirtäneet arviolta kuuden miljardin dollarin arvosta pääomaa Venäjältä ulkomaille, kertoi uutistoimisto Bloomberg runsas viikko sitten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat