Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älypuhelimet ovat kahden kauppa

Talous
 

Puhelinten valmistajia löytyy maailmasta ainakin 150, mutta kuluttajan kannalta olennaisinta on valmistajan sijaan laitteen käyttöjärjestelmä.

Lähes kaikissa uusissa älypuhelimissa on joko Googlen kehittämä Android-järjestelmä tai Applen iOS. Windows-puhelinten, Blackberryn ja muiden osuus on markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan enää kolmisen prosenttia.

Yhdysvaltalaiset Google ja Apple ovat valinneet täysin erilaiset tavat toimia.

Googlen Android on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva ohjelmisto, jota periaatteessa kaikki puhelinvalmistajat saavat halutessaan käyttää. Androidin etu on ohjelmien valtava määrä: Googlen kaupassa on ladattavissa yli 1,5 miljoonaa sovellusta.

Gartnerin keräämistä luvuista voi päätellä, että Android-puhelimia myydään tänä vuonna jo yli miljardi kappaletta.

Toisin kuin Google, Apple pitää iOS-käyttöjärjestelmää tiukasti omissa näpeissään. Erilaisia Android-puhelimia lienee maailmalla tuhansia, mutta Apple myy vain muutamaa mallia.

Tänä vuonna Android-puhelimia myydään maailmalla ehkä viisinkertainen määrä iPhoneen verrattuna.

Rahakas sovellusbisnes kuitenkin takaa sen, että trendikkäimmät sovellukset ilmestyvät Androidin lisäksi myös Applen puhelimiin.

Sovelluskauppaa seuraavan App Annien mukaan Apple-käyttäjät kuluttavat sovelluksiin edelleen selvästi enemmän rahaa kuin Android-käyttäjät, vaikka Android-laitteita on maailmalla moninkertainen määrä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat