Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taloussanomat: Kova kilpailu ajaa McDonald’sin sulkemaan ravintoloita Suomessa

Talous
 
Laura Oja / HS
McDonald’s karsii verkostoaan Suomessa.
McDonald’s karsii verkostoaan Suomessa. Kuva: Laura Oja / HS

Kansainvälisen pikaruokaketjun McDonald’sin ravintolaverkko harvenee Suomessa, sillä yhtiö aikoo sulkea tänä vuonna seitsemän ravintolaa. Näistä neljä on jo lopetettu, ja loppuvuoden aikana menee kiinni vielä kolme muuta. Asiasta kertoi Taloussanomat.

Lehden mukaan sulkemisten taustalla näyttää olevan kiristynyt kilpailu. Sinänsä pikaruokaravintoloiden myynti on ollut tänä vuonna kasvamaan päin. Esimerkiksi suomalainen Hesburger-ravintolaketju kertoo verkkosivuillaan, että se avasi viime vuonna Suomessa kahdeksan uutta ravintolaa.

Taloussanomien mukaan McDonald’s on tehnyt Suomessa tappiota lähes joka vuosi 30 vuoden ajan. Yhtiö kuitenkin perii franchise-yrittäjiltään vuokria ja lisenssimaksuja. Lehti huomauttaa, että McDonald’sia on syytetty vuokra- ja lisenssitulojen ohjaamisesta Luxemburgiin verojen välttämiseksi.

McDonald’s kertoi Taloussanomille, että ravintoloiden sulkemisajankohdan taustalla ovat myös vuokrasopimusten päättymiset. Kun pitkäaikaiset vuokrasopimukset päättyvät, yhtiö joutuu päättämään, haluaako se jatkaa sopimuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat