Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Halpa öljy kohensi Nokian Renkaiden kannattavuutta – osake kallistui lähes 16 prosenttia

Talous
 
Pekka Sakki / Lehtikuva
Kuva: Pekka Sakki / Lehtikuva

Autonrenkaita valmistavan Nokian Renkaiden liikevaihto pieneni heinä–syyskuussa yli viisi prosenttia 311 miljoonaan euroon mutta kannattavuus parani selvästi. Yhtiön osakkeen hinta Helsingin pörssissä nousi napakasti; vähän ennen kello 13:a osakkeelle oli kertynyt hinnannousua lähes 16 prosenttia. Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoi tiedotteessa, että henkilöautonrenkaissa kannattavuutta paransivat muun muassa raaka-aineiden halpeneminen ja tuottavuuden paraneminen. Raaka-aineet halpenivat öljyn hinnan laskun vuoksi sekä siksi, että Kiinan talouskasvu on hidastunut.

Nokian Renkaiden liikevoitto oli heinä–syyskuussa 72,4 miljoonaa euroa. Edellisenä vuonna luku oli lähes sama, 72,1 miljoonaa euroa. Sen sijaan liikevoittoprosentti kasvoi tuntuvasti 22 prosentista 23,3:een.

Yhtiö odottaa, että tänä vuonna sen liikevaihto pienenee hieman viime vuodesta ja että sen liikevoitto on 270–295 miljoonaa euroa.

”Venäjän talouden haasteet jatkuvat. Talvisesongin toimitukset, erityisesti Keski-Euroopassa, siirtyvät vuosi vuodelta lähemmäksi sesongin varsinaista aloitusta. Kuitenkin samaan aikaan Euroopan ja erityisesti Pohjois-Amerikan taloudet kasvavat. Venäjä ja IVY-maat muodostivat aikaisemmin yli 40 prosenttia liikevaihdostamme, nyt vastaava luku on noin 20 prosenttia”, Lehtoranta sanoi tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat