Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Solidiumin hallitus supistui taas

Talous
 

Solidiumin hallituksessa on nyt yhtiöjärjestyksen sallima vähimmäismäärä jäseniä. Perjantaina pidetty varsinainen yhtiökokous vahvisti, että hallituksen jäsenmäärä on kolme, kun se aiemmin oli viisi.

Yhtiöjärjestyksen mukaan hallituksessa on 3-8 jäsentä.

Vielä keväällä Solidiumin hallituksessa oli seitsemän jäsentä, mutta sitten hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä joutui eroamaan ja pian sen jälkeen varapuheenjohtaja Eija Ailasmaa jätti hallituksen.

Nyt hallituksesta lähtivät Markku Hyvärinen ja Marketta Kokkonen. Finanssineuvos Jarmo Väisäsen mukaan heidän lähtöönsä ei liity erityistä dramatiikkaa tai kuohuntaa, vaan kyseessä on normaali rotaatio, kun jäsenelle on kertynyt tarpeeksi vuosia hallituksessa.

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjausyksikössä työskentelevä Väisänen viittaa myös välitilaan ja pääministeri Juha Sipilän (kesk) lupauksiin tarkastella valtion omistajaohjauspolitiikkaa laajemmin vuodenvaihteen jälkeen.

Solidiumin hallituksessa jatkavat nyt seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti puheenjohtajaksi valittu Heikki Bergholm ja varsinaisiksi jäseniksi valitut Eero Heliövaara ja Anni Vepsäläinen.

Bergholm on toiminut esimerkiksi Suominen Yhtymän toimitusjohtajana ja on yhä Lassila & Tikanojan hallituksen puheenjohtaja.

Heliövaara on valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston osastopäällikkö.

Vepsäläinen on Suomen Messut Osuuskunnan toimitusjohtaja.

Solidium on Suomen valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, jonka tehtävä on vahvistaa kotimaista omistusta kansallisesti tärkeissä yrityksissä. Se on vähemmistöomistajana 12 pörssiyhtiössä. Osakeomistusten markkina-arvo on lähes seitsemän miljardia euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat