Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postialan neuvottelut päättyivät tuloksettomina – työntekijäliitto pohtii vastatoimia ensi viikolla

Talous
 

Postialalla marraskuu alkaa sopimuksettomassa tilassa. Palvelualojen työnantajan Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun välillä käydyt neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta päättyivät perjantaina tuloksettomina. Nykyinen työehtosopimus päättyy huomenna lauantaina. Seuraava tapaaminen on vasta maanantaina.

Työantajapuolen mielestä työntekijät eivät ole ymmärtäneet Postin läpikäymän muutoksen suuruutta. Työntekijät puolestaan katsovat, että työnantajan esitykset merkitsisivät selkeää huononnusta heidän työehtoihinsa.

”Neuvotteluissa Palta on pitänyt kiinni siitä, että palkat voisivat pudota jopa satoja euroja kuukaudessa ja esimerkiksi työaikajärjestelyt muuttuisivat osin epäinhimillisiksi”, toteaa Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Hänen mukaansa Paun hallitus pohtii jo viikonlopun aikana puhelinkokouksessa mahdollisia neuvottelujen vauhdittamiskeinoja. Niistä päättää ensi viikon lopulla kokoontuva liittovaltuusto.

Nieminen ei halua tässä vaiheessa arvioida, mitä vahdittamiskeinot voisivat olla.

Hänen mukaansa työnantajan ja työntekijöiden kannat olivat neuvottelussa hyvin kaukana toisistaan. Esimerkiksi työaikajärjestelyt joustavat Paun mielestä vain työnantajan hyväksi.

”Työnantaja voisi esimerkiksi aamulla töihin jo tulleelle työntekijälle ilmoittaa, että mene takaisin kotiin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat