Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Älypuhelimien myynnin kasvu hitainta kuuteen vuoteen

Talous
 
BECK DIEFENBACH / Reuters
Applen toimitusjohtaja Tim Cook esitteli iPhone 6s -puhelimen San Franciscossa syyskuun alussa.
Applen toimitusjohtaja Tim Cook esitteli iPhone 6s -puhelimen San Franciscossa syyskuun alussa. Kuva: BECK DIEFENBACH / Reuters

Älypuhelinten myynnin kasvu oli heinä–syyskuussa hitainta kuuteen vuoteen, arvioi markkinatutkimusyhtiö Strategy Analytics.

Älypuhelimia myytiin heinä–syyskuussa markkinatutkimusyhtiön mukaan 354 miljoonaa, mikä oli 9,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Edellisen kerran myynnin kasvu oli yhtä hidasta vuonna 2009, jolloin maailmantalous vajosi taantumaan Yhdysvalloista alkaneen rahoitusmarkkinoiden kriisin kärjistymisen takia.

Strategy Analyticsin mukaan kasvun hidastuminen johtuu siitä, että Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Kiinassa älypuhelimet ovat jo hyvin laajasti käyttössä. Viime vuoden heinä–syyskuussa älypuhelimien myynti kasvoi 28 prosenttia.

Viidestä suuresta valmistajasta eniten myyntiään lisäsi heinä–syyskuussa kiinalainen Huawei. Yhtiön myymien älypuhelimien määrä kasvoi viime vuoden vastaavasta ajankohdasta yli 60 prosenttia 26,7 miljoonaan. Toisena oli Apple, jonka myyntimäärä kasvoi 22 prosenttia 48 miljoonaan.

Markkinoita hallitsee yhä Samsung, jonka älypuhelinten myynti kasvoi heinä–syyskuussa Strategy Analyticsin mukaan ensi kerran kuuden vuosineljänneksen kuluessa. Samsungin älypuhelimien myyntimäärä lisääntyi kuusi prosenttia 83,8 miljoonaan. Myynnin supistumisen ja kiristyneen hintakilpailun takia Samsungin puhelimien kannattavuus on heikennyt merkittävästi.

Toissa vuoden heinä–syyskuussa yhtiön tietoliikenneyksikön liikevoitto oli 4,6 miljardia euroa. Tänä vuonna samalla vuosineljänneksellä tietoliikenneyksikön liikevoitto oli 1,8 miljardia euroa. Tosin liikevoitto kasvoi 37 prosenttia verrattuna heinä–syyskuuhun 2014. Valtaosa tietoliikenneyksikön liikevoitosta muodostuu puhelinten myynnistä.

Selvästi kannattavin alan yhtiö on yhä Apple, jonka liikevaihdosta yli 60 prosenttia muodostuu puhelinten myynnistä. Apple ilmoittaa ainoastaan koko yhtiön liikevoiton, joka oli heinä–syyskuussa 13,2 miljardia euroa. Yhtiön kannattavuutta mittaava liikevoittoprosentti oli 28. Samsungin tietoliikenneyksiköllä se oli 9.

Applen myyntiä lisäsi yhtiön mukaan etenkin syyskuussa myyntiin tullut uusi iPhone 6s. Samsungin mukaan sen myyntiä vauhdittivat uudet puhelimet, kuten S6 Edge+, Note5, A8 ja J5.

Ohjelmistoyhtiö Microsoftin vaikeudet älypuhelimissa ovat Strategy Analyticsin mukaan vain pahentuneet. Yhtiön markkinaosuus oli heinä–syyskuussa enää 1,5 prosenttia, kun se oli viime vuonna samalla ajanjaksolla 3,3 prosenttia.

Strategy Analyticsin analyytikon Neil Mawstonin mukaan Microsoftin suurin ongelma on uusien puhelinmallien vähäisyys ja tuotekehityksen hidastuminen. Microsoft ilmoitti heinäkuussa lakkauttavansa Salossa sijaitsevan tuotekehitysyksikön, joka oli aikoinaan maailman merkittävimpiä matkapuhelinten kehityskeskuksia.

Korjaus 1.11. kello 14: Applen liikevaihdosta 60 prosenttia koostuu puhelinten myynnistä, ei 90 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat