Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Sanomien Verokone aukeaa maanantaiaamuna

Talous
 
Helsingin Sanomat

Suurituloisimpien suomalaisten verotietoja pääsee maanantaina aamusta alkaen selaamaan Helsingin Sanomien Verokoneessa, joka avataan heti verottajan luovutettua tiedot.

Sivulta www.hs.fi/verot voi hakea sellaisten suomalaisten verotietoja, joiden verotettavat tulot olivat vuonna 2014 vähintään 150 000 euroa.

Tuloja voi hakea esimerkiksi maakunnan, syntymävuoden tai sukupuolen mukaan, ja käytettävissä ovat kaikki verovuodet vuodesta 1999 alkaen.

HS:n Verokoneessa on kultakin vuodelta tietoa noin 18 000 henkilön saamista ansio- tai pääomatuloista. Aivan kärkisijoilla olevista henkilöistä kerrotaan tietoa heidän tulojensa alkuperästä.

Verotiedot auttavat vallankäyttäjien valvomisessa, joka on demokratiassa osa median tehtävää.

Maanantaina julkistettavasta vuoden 2014 verotuksesta paljastuu poikkeuksellisen paljon uutta tietoa, vaikka kärkipään lista pysynee entisellään. Kyse on arviolta kuudestatuhannesta pienestä ja keskisuuresta yrittäjästä, joiden saamat osingot tulevat nyt esiin.

Listaamattomasta yhtiöstä saattoi vielä vuonna 2013 nostaa enimmillään 60 000 euron arvosta verottomia osinkoja, jos yhtiön nettovarallisuus oli riittävän suuri. Nämä osingot eivät aiemmin tulleet näkyviin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat