Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supercellin Louhento ansiotulojen ykkönen – Alahuhta putosi kakkossijalle

Talous
 
Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Vuoden 2014 verotiedot ovat julkisia maanantaista 2.11. lähtien. HS:n verokone on erinomainen työkalu käydä läpi tulo- ja menotietoja. Näin se toimii! Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: Janne Järvinen HS ja HSTV Arkisto

Supercellin pelisuunnittelijalla Lasse Louhennolla oli Suomen suurimmat ansiotulot vuonna 2014. Louhento tienasi ansiotuloja 6,1 miljoonaa euroa.

Jarno Mela / LEHTIKUVA
Lasse Louhento
Lasse Louhento

Louhennon ansiot olivat huomattavat, mutta todennäköisesti vain pieni osa ansiosta oli tilille maksettua palkkaa. Ansiot muodostuivat lähinnä optioiden avulla saaduista osakkeista.

EK:n hallituksen puheenjohtaja, Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta putosi kakkossijalle 4,1 miljoonan euron ansiotuloilla.

Kolmantena oli Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh 3,9 miljoonalla eurolla.

Autokauppojen rahoittamiseen erikoistunut Santander Consumer Finance maksoi muhkeat, yli 11 miljoonan euron bonukset johdolleen.

Yhtiön entinen toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi tienasi 3,2 miljoonaa euroa. Yhtä suuret tulot oli nykyisellä toimitusjohtajalla Arttu Nykäsellä. Rahoitusjohtaja Hannu Heliö tienasi 3,1 miljoonaa euroa ja yhtiön johtoon kuuluva Kim Weckström puolestaan 2,6 miljoonaa euroa.

Vuonna 2013 Santander-nelikon ansiotulot ylsivät muutamaan sataan tuhanteen euroon.

Elintarvikeyhtiö Raision toimitusjohtaja Matti Rihko sai veronalaisia ansiotuloja 2,9 miljoonaa euroa.

Metsä Groupin pääjohtaja, vuorineuvos Kari Jordan oli ansiotulokärjen kahdeksas 2,7 miljoonalla eurolla.

Oikaisu 2.11. kello 20.50: Toisin kuin uutisessa ensin kerrottiin, ansiotulolistan kakkossijalla ei ole Antti Herlin vaan Matti Alahuhta. Lisäksi Pekka Pättiniemi ei ole enää Santander Consumer Financen toimitusjohtaja. Jutussa mainittu Kim Weckström ei ole media-alan vaikuttaja, vaan kuuluu Santanderin johtoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat