Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudellamaalla eniten tienasi Kim Väisänen – myi tietokoneita puhdistavan yrityksensä

Talous
 
Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Vuoden 2014 verotiedot ovat julkisia maanantaista 2.11. lähtien. HS:n verokone on erinomainen työkalu käydä läpi tulo- ja menotietoja. Näin se toimii! Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: Janne Järvinen HS ja HSTV Arkisto

Uudellamaalla tulolistan kärkeen nousi yrittäjä Kim Väisänen 15,5 miljoonan euron kokonaistuloilla.

Julia Weckman
Kim Väisänen
Kim Väisänen

Hän myi viime vuonna 25 miljoonalla eurolla muun muassa tietokoneiden puhdistamiseen erikoistuneen Blancco-yrityksensä. Väisäsellä oli ansiotuloja 160 000 euroa, loput olivat pääomatuloa.

Tulolistan kakkosena oli Kyösti Kyöstilä. Hän on hammashoitolaitteita valmistavan Planmecan omistajia.

Ehrnroothien vanha sijoittajasuku komeilee harvoin tulolistoilla. Viime vuonna vuorineuvos Göran J. Ehrnroothin nelikymppiset pojat Alexander ja Albert Ehrnrooth ansaitsivat kuitenkin Uudellamaalla kolmanneksi ja neljänneksi eniten, molemmat noin 14 miljoonaa euroa. He ovat muun muassa Fiskarsin suuromistajia sijoitusyhtiönsä kautta.

Neljänneksi eniten tuloja oli Uudellamaalla teknistä tukkukauppaa harjoittavan Flinkenbergin omistajiin kuuluvalla Johan von Fieandtilla. Yhdeksänkymppisellä yrittäjällä oli 11 miljoonaa euroa lähinnä pääomatuloja.

Kymmenen tulokärjessä olivat myös lääkärien ja hoitajien vuokrausta harjoittavan Mediverkon myyneet Janne-Olli Järvenpää ja Carlo Meloni.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat