Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippupalkatun naisen euro on 88 senttiä – HS:n koneessa sukupuolten tulojakauma

Talous
 
Georgia Panagiotidou
Lampuilla ja saunoilla tulokärkeen - HSTV:n pika-analyysi veroista
Lampuilla ja saunoilla tulokärkeen - HSTV:n pika-analyysi veroista
Pääomatulojen kärkeen noustiin viime vuonna poikkeuksellisilla yrityskaupoilla: valaisin-, remontti- ja kiuasfirmojen myynneillä. HSTV summaa reilussa minuutissa veropäivän annin. Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: Esa Syväkuru HS, grafiikka: Uolevi Holmberg HS, musiikki: Frankum / Freesound.org.

Tuhannen eniten ansaitsevan joukossa selvä vähemmistö on naisia. Eniten ansiotuloja saaneiden joukossa heitä on reilu kymmenen prosenttia, pääomatulojen saajien listalla naisia on vajaa kaksikymmentä prosenttia.


Vedä palkkia yli vuosien vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle, niin näet hyvätuloiset sukupuolen mukaan. Kun viet kursorin pisteen kohdalle, näet henkilön nimen ja tulot.

Helsingin Sanomien selvitysten mukaan naisen palkkaeuro on miehen euroa pienempi tuloluokasta ja vuodesta riippumatta. Huippupalkatun naisen euron arvo on vaihdellut 81–95 sentin välillä ja heidän määränsä 97–124 naisen välillä tuhannen kärkijoukossa.

Kuvaajassa ovat vuodesta 1999 kaikki ne, jotka kunakin vuonna ovat sijoittuneet tuhannen eniten ansainneen joukkoon. Kyse on siis Suomen huipputuloisimmista, jotka muodostavat noin neljäsosapromillen kaikista ansio- ja pääomatuloa saaneista.

Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Vuoden 2014 verotiedot ovat julkisia maanantaista 2.11. lähtien. HS:n verokone on erinomainen työkalu käydä läpi tulo- ja menotietoja. Näin se toimii! Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: Janne Järvinen HS ja HSTV Arkisto
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat