Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ansiotulot huipussaan 50-vuotiaana, pääomatuloja paljon eläkeläisillekin – grafiikka tulokärjestä

Talous
 
Georgia Panagiotidou
Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Kuka tienasi eniten? Sen kertoo HS:n verokone
Vuoden 2014 verotiedot ovat julkisia maanantaista 2.11. lähtien. HS:n verokone on erinomainen työkalu käydä läpi tulo- ja menotietoja. Näin se toimii! Toimittaja: Esa Juntunen HS, kuvaus: Janne Järvinen HS ja HSTV Arkisto

Pääomatuloja kertyy runsaasti eläkeikään asti ja ylikin. Kaikkien hyvätuloisimmat saavat eniten palkkaa ja muita ansiotuloja viisikymppisinä.

Tämä käy ilmi alta olevasta HS:n grafiikasta, joka kuvaa ansiotulojen jakaumaa iän ja tulomuodon mukaan.


Vedä palkkia yli vuosien vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle, niin näet hyvätuloisten tulojen lähteet ikäryhmittäin. Kun viet kursorin pisteen kohdalle, näet henkilön nimen ja tulot.

Grafiikka kertoo, että huippupääomatuloja saadaan melko tasaisesti läpi elämän: pääomatuloiset ovat nuorempia ja toisaalta vanhempia kuin huippuansiotuloja saavat.

Kuvaajassa ovat vuodesta 1999 lähtien kaikki ne, jotka kunakin vuonna ovat sijoittuneet tuhannen eniten ansainneen joukkoon. Kyse on siis Suomen huipputuloisimmista, jotka muodostavat noin neljäsosapromillen kaikista ansio- ja pääomatuloa saaneista.

Paljon palkkaa ja muita ansiotuloja saavista suurin osa on 50 ja 60 vuoden välillä. Runsaita pääomatuloja saadaan pitemmän elinuran aikana eli noin 45–70 vuoden väillä.

Joukossa on myös jakamattomia kuolinpesiä (ruotsiksi dödsbo), jotka voivat olla yli satavuotiaita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat