Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroryhmän puheenjohtaja Dijsselbloem: EU-komission huomioitava pakolaiskriisin talousvaikutukset

Talous
 
Eric Vidal / Reuters
Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem.
Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem. Kuva: Eric Vidal / Reuters

Euroryhmän puheenjohtajan Jeroen Dijsselbloemin mukaan Euroopan komission tulisi huomioida pakolaiskriisin vaikutukset, kun se arvioi joidenkin jäsenmaiden taloutta.

”Joillakin mailla mailla on riski siitä, että niiden talous ajautuu väärille raiteille, ja näissä tapauksissa komission se pitäisi huomioida”, uutistoimisto Reuters raportoi Dijsselbloemin sanoneen maanantaina Haagissa, jossa hän puhui kansainvälisen toimittajajärjestön tilaisuudessa.

Dijsselbloem kommentoi myös Kreikan talouskriisiä. Kreikka on saanut Euroopan unionin jäsenmailta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä jo kolme velkapakettia. Saadakseen hätärahoitusta Kreikka on luvannut tehdä rankkoja muutoksia julkiseen talouteen.

Dijsselbloemin mukaan Kreikalla ja sen lainoittajilla on vielä työtä tehtävänään, jotta hätärahoitusohjelman kaikista ehdoista saadaan sovittua. ”Kreikan hallituksella on vielä paljon tehtävänään, ja toivon, että kaikesta saadaan sovittua tämän vuoden loppuun mennessä”, Djisselbloem sanoi Reutersin mukaan.

Hollantilainen Dijsselbloem on paitsi euroryhmän puheenjohtaja myös Hollannin valtiovarainministeri. EU-komissio tutkii parhaillaan Hollannin, Luxemburgin ja Irlannin tietyille yhtiöille antamia verosopimuksia, ja lisää tutkimuksia voi olla luvassa.

Hollanti ei halua näyttäytyä maana, joka mahdollistaa monikansallisten yritysten veronkierron, Djisselbloem sanoi. Hollanti aikoo keskittyä nimenomaan eurooppalaiseen veronkierto-ongelmaan ensi vuoden alussa alkavalla EU-puheenjohtajuuskaudellaan, Djisselbloem sanoi Reutersin mukaan.

Se, että Hollannin verolait mahdollistavat sen, että yhtiöt välttyvät liki kokonaan veroilta, ei ole ollut Djisselbloemin mukaan tarkoitus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat