Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Posti teki kohtalaisen tuloksen, liikevaihto pieneni

Talous
 

Postin liikevaihto laski heinä-syyskuussa 14,2 prosenttia ollen 373,5 miljoonaa euroa. Posti ilmoittaa osavuosikatsauksessaan, että vertailukelpoinen liikevaihto ilman kansainvälistä rahtiliiketoimintaa laski puolet vähemmän, eli 7,5 prosenttia.

Pienentyneellä liikevaihdolla Posti ylsi 9,6 miljoonan euron tulokseen ilman kertaluonteisia eriä. Liiketulos oli 2,6 prosenttia liikevaihdosta. Liiketulos heikkeni postipalveluissa, mutta parani paketti- ja logistiikkapalveluissa 2,1 prosenttia.

Koko alkuvuonna liiketulos ilman kertaluonteisia eriä oli 23,3 miljoonaa, mikä on 1,9 prosenttia liikevaihdosta.

Toimitusjohtaja Heikki Malisen mukaan tuloksen koheneminen johtuu tappiollisen toiminnan tehostamisesta posti- ja logistiikkapalveluissa. Posti on myynyt kansainvälisen rahtitoimintansa ja karsinut Suomen terminaaliverkkoa. Pakettipalveluiden kysyntä on kasvanut.

Malinen sanoo osavuosikatsauksessa, että tehostamistoimet jatkuvat koko konsernissa. Hän haluaa lisää joustoa uuteen työehtosopimukseen. Ala on nyt sopimuksettomassa tilassa.

Liiketulosta kolmannella neljänneksellä rasittivat kertaluonteiset erät 11,8 miljoonaa euroa. Liiketulos kertaluonteiset erät huomioiden jäi 2,2 miljoonaa euroa miinukselle.

Koko alkuvuoden tulos oli peräti 46,2 miljoonaa euroa positiivinen, kun kertaluonteiset erät lasketaan mukaan. Merkittävin erä oli kiinteistökauppa, jolla Posti myi Tampereen, Oulun ja Kuopion postikeskukset sekä Tuusulan varaston.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat