Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret kokevat säästämisen trendikkääksi

Talous
 
Arttu Kokkonen
Nuorille säästäminen nyt ”uusi musta”, trendikästä, kertoo Säästöpankkiryhmän tutkimus.
Nuorille säästäminen nyt ”uusi musta”, trendikästä, kertoo Säästöpankkiryhmän tutkimus. Kuva: Arttu Kokkonen

Nuoret suhtautuvat tänään tiistaina julkistetun tutkimuksen mukaan säästämiseen myönteisesti. Tutkimuksen mukaan yli puolet, 54 prosenttia ilmoitti aikovansa lisätä säästämistään.

Säästöpankkiryhmän markkinointi- ja viestintäjohtajan, Katja Änkilän mukaan taloudellisesti nihkeät ajat ovat tehneet säästäväisyydestä trendikästä.

”Muotitermiä lainatakseni säästämisestä on tullut uusi musta”, Änkilä sanoo yhtiön tiedotteessa.

Kolme neljästä nuoresta, 73 prosenttia sanoo tutkimuksessa suurimmaksi esteeksi säästämiselle pienet tulot; 39 prosenttia sanoo, että kaikki rahat kuluvat elämiseen.

Sijoituskohteen valinnassa kolme tärkeintä kriteeriä nuorille olivat turvallisuus, tuotto ja vaivattomuus. Nuoret ovat tutkimuksen mukaan valmiita sitomaan rahojaan myös pidemmäksi aikaa säästökohteeseen.

Säästökohteista suosituin on säästötili, jonka ilmoitti omistavansa neljä viidestä nuoresta, 77 prosenttia. Rahastosijoituksen kertoi tehneensä reilu kolmannes, 36 prosenttia.

Pörssiosakkeita ilmoitti omistavansa vain kymmenen prosenttia. Nuorista 16 prosentilla löytyi ainoastaan käyttötili.

Suomalaisten säästöhalut ovat tutkimuksen mukaan kautta linjan lisääntyneet. Kaikista kyselyyn vastanneista valtaosa, 84 prosenttia sanoi, että heillä jää ainakin jonkin verran rahaa säästöön. Vuotta aiemmin näin sanoi vain 70 prosenttia vastanneista.

Säästöpankkiryhmä teki ”Näin Suomi säästää” -tutkimuksen nyt kuudetta kertaa. Tutkimus toteutettiin syys-lokakuussa ja siihen osallistui noin 3  000 yli 14-vuotiasta suomalaista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat