Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liki puoleen kutistunut Rovio muuttaa uusiin toimitiloihin Espoossa

Talous
 
Juhani Niiranen / HS
Rovion toimitusjohtaja Pekka Rantala
Rovion toimitusjohtaja Pekka Rantala Kuva: Juhani Niiranen / HS

Liki puoleen kutistunut peli- ja viihdeyhtiö Rovio Entertainment muuttaa uusiin tiloihin Espoon Keilarannassa. Yhtiö siirtyy tammikuun aikana toimistorakennukseen, jota on aiemmin käyttänyt ohjelmistoyhtiö Microsoft.

Rovion liiketoiminta on kutistunut tänä vuonna, ja samalla yhtiön henkilöstö on pienentynyt voimakkaasti. Vielä viime vuoden joulukuussa yhtiöllä oli 814 työntekijää, mutta lokakuussa päättyneiden yt-neuvotteluiden jäljiltä yhtiössä on töissä enää noin 460 henkeä.

Yhtiön toimitusjohtajan Pekka Rantalan mukaan uudet tilat sopivat Roviolle paremmin kuin nykyiset. Tätä nykyä Rovio on levittäytynyt Keilarannassa neljään tornitaloon ja viiteentoista kerrokseen.

Uudessa osoitteessa Keilaranta 7:ssä yhtiöllä on käytössä yksi talo sekä kolme kerrosta ja noin puolet vähemmän tilaa kuin aiemmin.

”Toimitalon koko on juuri passeli meille”, Rantala kertoo.

Rovion talousvaikeudet johtuvat ennen kaikkea Angry Birds -oheistuotteiden myynnin vähenemisestä.

Rantalan mukaan yhtiön liikevaihto ei kasva tänä vuonna. Rovion peliliiketoiminta on kuitenkin kasvanut viime vuoteen verrattuna.

Ensi vuonna Rovio odottaa suunnan kääntyvän jälleen nousuun. Yhtiöllä on suuret odotukset ensi toukokuussa ensi-iltaan tulevan animaatioelokuvan suhteen.

Rantalan mukaan elokuva on valmistumassa suunnitellusti.

”Ajallaan ja budjetissa”, hän kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat