Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yrittäjät huolissaan jatkajan löytämisestä

Talous
 

Yrittäjien ikääntymisestä johtuvia yritysten omistajanvaihdoksia on edessä paljon tulevina vuosina, kertoo Suomen Yrittäjien teettämä selvitys.

Liki puolet 55–74-vuotiaista yrittäjistä pitää selvityksen mukaan ostajien puutetta merkittävänä tai erittäin merkittävänä ongelmana. Myös yrityksen arvonmääritystä pidettiin vaihdoksen suurena haasteena.

Suomessa on noin 78 000 yrittäjää, jotka ovat 55–74-vuotiaita. Kun vastaava selvitys tehtiin kolme vuotta sitten, heitä oli 74 000. Ikääntymisen vuoksi yrityksiä on tulossa myyntiin vuosittain arviolta 3 000.

Kyselyyn vastanneista runsaalla kolmanneksella oli tiedossa yritykselle jatkaja. Vajaa viidennes oli yrittänyt etsiä jatkajaa ilman tulosta. Loput eivät olleet vielä aloittaneet etsimistä.

Yrittäjistä 39 prosenttia uskoi myyvänsä yrityksen ulkopuoliselle. 23 prosenttia kertoi löytävänsä jatkajan perheen sisältä, ja 7 prosenttia arveli löytävänsä muun jatkajan yrityksen sisältä. 27 prosenttia ilmoitti yrityksen toiminnan lakkaavan.

Vaihdoksilla on merkitystä koko talouden kannalta, sillä ikääntyvien yrittäjien yhtiöillä on merkittävä määrä työntekijöitä. Selvitykseen osallistuneissa yrityksissä oli keskimäärin kuusi työntekijää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat