Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagen huijasi myös hiilidioksipäästöissä

Talous
 

Berliini

Autoja valmistavan Volkswagenin päästöhuijaus koskee myös autojen hiilidioksidipäästöjä, yhtiö tiedotti tiistai-iltana. Sen mukaan 800 000:n auton hiilidioksipäästöt ovat suurempia kuin niiden on ilmoitettu mittauksissa olevan.

Tähän mennessä Volkswagenin manipuloimat päästöarvot ovat koskeneet typen oksideja.

Autonvalmistaja kertoo, että 800 000 uuden epäilyn alaisen auton joukossa on myös bensiinikäyttöisiä autoja. Enemmistö autoista, jotka päästävät raja-arvoja enemmän hiilidioksidia on kuitenkin dieselautoja.

Uudet tiedot manipuloinneista koskevat Polo-, Golf- ja Passat-autoja ja Volkswagenin tytäryhtiön Audin A3- ja A1-malleja. Myös Škodan mallit Octavia ja Seatin Leon ja Ibiza kuuluvat joukkoon.

Bensiinimoottoreista vain yhdestä tyypistä on löydetty poikkeavia arvoja. Kaikki päästömanipuloidut autot on valmistettu Volkswagenin päätoimipaikassa Wolfsburgissa Saksassa.

Volkswagen arvioi uusien tietojen tarkoittavan noin kahden miljardin euron lisäkustannuksia. Yhtiön hallitus lupasi tiistaina jatkaa skandaalin läpinäkyvää selvittämistä.

Uudet poikkeavuudet ovat havaittu prosessissa, jossa selvitetään dieselmoottoreiden päästöjen muuntelua mittauksissa Yhdysvalloissa.

Sanomalehti Süddeutsche Zeitungin mukaan on vielä selvittämättä, kuinka paljon hiilidioksidipäästöt eroavat ohjearvoista.

Volkswagenin liiketulos oli heinä–syyskuussa 3,5 miljardia euroa tappiollinen. Yhtiön liiketulos ei ole ollut kertaakaan aikaisemmin tappiollinen 15 vuoteen.

Tappio johtuu siitä, että yhtiö kirjasi kertaluonteisena kulueränä 6,7 miljardia euroa dieselautojen päästöhuijauksen kuluihin. Yhtiön mukaan sen on mahdotonta edes arvioida mahdollisten oikeudellisten seuraamusten ja kulujen määrää. Volkswagen odottaa koko kuluvan vuoden liikevoiton supistuvan merkittävästi.

Seitsemän viikkoa sitten yhtiö myönsi Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirastolle, että tiettyihin autoihin oli asennettu päästömittauksia huijaava ohjelmisto. Yhtiön mukaan ohjelmisto on noin 11 miljoonassa dieselautossa, jotka Volkswagen joutuu korjaamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat