Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EK:n suhdannebarometri ennustaa heikon suhdanteen jatkuvan

Talous
 
Kirsti Karttunen

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) tänään aamupäivällä julkaiseman suhdannebarometrin mukaan suomalaisyritysten odotukset loppuvuoden ja ensi vuoden alun suhteen ovat yhä varovaiset.

Rakennusalalla toimivien yritysten odotukset tuleville kuukausille ovat hieman myönteisempiä kuin muilla, vaikka tilauskanta on keskikertaisella tasolla.

Kuitenkin vain alle neljännes rakennusyrityksistä odotti suhdannenäkymien parantuvan. Myös palveluyritysten suhdannetilanne on parantunut hieman, mutta tilanne on yhä selvästi alle normaalin.

Suhdannebarometrin mukaan teollisuusyritysten odotus on, että nyt saavutettu heikko kasvu jatkuu loppuvuoden ja vauhdittuu hieman ensi vuoden alussa. Tällä hetkellä teollisuusyritysten tilauskanta on EK:n mukaan normaaliin verrattuna niukka.

EK arvioi heikon suhdanteen jatkuvan ensi vuoden alkupuolelle. Myös tuotannon kasvu on seuraavien kuukausien aikana hidasta.

Teollisuuden tilausten määrän odotetaan loppuvuonna kasvavan hieman. Rakentamisessa uusien tilausten määrä kasvoi, mutta loppuvuodelle tilausten määrään ei odoteta lisää kasvua. Sekä teollisuudessa että rakentamisessa kasvun arvioidaan nopeutuvan vuoden 2016 alussa.

Palveluiden myynti sen sijaan kasvoi alkusyksyn aikana vain vähän ja kasvulukujen odotetaan jäävän heikoiksi myös lähitulevaisuudessa.

EK:n selvitykseen vastasi lokakuussa 1 332 yritystä, jotka työllistävät Suomessa noin 277 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat