Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sianlihan ylitarjonta söi HK Scanin tulosta

Muun muassa lenkkimakkarastaan tunnetun HK Scanin liikevaihto pieneni yli 20 miljoonaa euroa edellisvuodesta.

Talous
 
Karttunen Kirsti
Seppo Samuli
Kauppojen omien merkkien kasvu ja sianlihan ylitarjonta tuovat haasteita Sininestä lenkistään tunnetulle HK Scanille.
Kauppojen omien merkkien kasvu ja sianlihan ylitarjonta tuovat haasteita Sininestä lenkistään tunnetulle HK Scanille. Kuva: Seppo Samuli

Lihatalo HK Scan teki liikevoittoa heinä–syyskuussa 7,3 miljoonaa euroa eli saman verran kuin samana ajankohtana vuosi sitten. Yhtiön vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihto pieneni runsaat 20 miljoonaa euroa vuoden takaisesta, ollen 474,9 miljoonaa euroa.

”Suomessa liikevaihto ylitti edellisen vuoden tason, mutta muilla markkina-alueilla siitä jäätiin jälkeen. Ruotsissa tuloskehitys jatkui hyvänä ja parani edellisvuodesta”, toimitusjohtaja Hannu Kottonen toteaa osavuosikatsauksen tiedotteessa.

Suomessa HK Scanin liikevaihto ja liikevoitto olivat vuoden kolmannella neljänneksellä lähes samalla tasolla kuin vuosi sitten. Liikevaihto kasvoi hieman, liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä puolestaan pieneni hieman.

Kottosen mukaan tulosta Suomessa heikensivät laittomat lakot, sianlihan ylitarjonta sekä elintarvikkeiden hintakilpailu.

Baltiassa HK Scanin liikevaihto ja -voitto molemmat pienenivät. Liikevaihto hupeni 2,5 miljoonaa euroa, liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä pieneni 0,9 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan syynä oli kiristynyt hintakilpailu.

Tanskassa ja Ruotsissa markkina- ja kilpailutilanne jatkuivat tiukkoina kolmannella vuosineljänneksellä. Molemmilla markkina-alueilla yhtiön liikevaihto pieneni vuoden takaisesta.

Ruotsissa yhtiön liikevaihto pieneni liki 19 miljoonaa euroa ollen 208,6 miljoonaa euroa. Liikevoittoa ilman kertaluonteisia eriä HK Scan teki heinä–syyskuussa 7,2 miljoonaa euroa mikä on liki kaksi miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi takaperin. Osavuosikatsauksen mukaan luomu- ja kasvisruokatrendit vahvistivat Ruotsissa asemaansa ja myös kauppojen omien merkkien markkinaosuus kasvaa.

Tanskassa HK Scanin liikevaihto oli heinä–syyskuussa 43,8 miljoonaa euroa, summa oli 7,8 miljoonaa euroa pienempi kuin vuosi sitten. Liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä oli 1,5 miljoonaa euroa tappiolla ja se pysyi samalla tasolla kuin vuosi sitten.

”Liiketoimintaympäristön haasteet sekä taloudellinen ja poliittinen epävarmuus rasittivat toimialaa koko neljänneksen ajan”, toteaa Kottonen osavuosikatsauksen tiedotteessa.

HK Scan kertoi vuosi sitten suunnittelevansa uutta broileritehdasta. Lokakuun alussa HK Scan tiedotti, että uusi tehdas rakennetaan Raumalle ja se valmistuu vuoden 2017 lopulla.

Arvionsa kuluvasta vuodesta yhtiö pitää ennallaan. Sen mukaan viimeinen vuosineljännes on vahvin ja koko vuoden liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä paranee viime vuodesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat