Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kesko kokeilee uutta kauppatyyppiä – matalammat hyllyt ja suuremmat hintalaput

Talous
 
Leif Rosas / Redstar
Kesko kokeilee uudenlaista kauppatyyppiä Myllypurossa. Kauppias Aleksi Tapani toivotti ensimmäiset asiakkaat tervetulleiksi keskiviikkoaamuna, heidän joukossaan Ida Balash (kesk.).
Kesko kokeilee uudenlaista kauppatyyppiä Myllypurossa. Kauppias Aleksi Tapani toivotti ensimmäiset asiakkaat tervetulleiksi keskiviikkoaamuna, heidän joukossaan Ida Balash (kesk.). Kuva: Leif Rosas / Redstar

Kesko kokeilee Helsingin Myllypurossa uutta kauppatyyppiä, joka avasi ovensa keskiviikkoaamuna. Kauppaketju pyrkii pilottikaupallaan korostamaan yrittäjävetoista luonnettaan. Kaupassa on matalammat hyllyt, väljemmät käytävät ja suuremmat hintalaput. Hedelmät, vihannekset ja paistetut leivät ovat näkyvästi esillä.

Muutostöitä, kuten valikoimaa, on suunniteltu muun muassa kuulemalla asiakasraatia, joka on koottu aktiivisista asiakkaista, kertoo kauppias Aleksi Tapani. Hänen mukaansa raadin ehdotuksista suurin osa on pystytty toteuttamaan.

Uusi pilottikauppa korostaa sitä, että ketju miettii asiakasta kaikissa tilanteissa, kertoo konsernin pääjohtaja Mikko Helander.

”Konsepti etenee siten, millaista palautetta asiakkailta saadaan. Sitä haetaan eri tavalla kuin koskaan aiemmin on haettu. Konseptia hienosäädetään perustuen siihen, mitä asiakkaat ja kuluttajat toivovat.”

Asiakasraadin lisäksi tarkoitus on kerätä palautetta etenkin sosiaalisessa mediassa mutta myös perinteisimmällä tavoilla, suullisesti ja kirjallisesti.

”Tämä viestii, että kuuntelemme tarkasti asiakkaita ja kuluttajia”, Helander sanoo.

Kauppatyyppiä varten on analysoitu päivittäistavarakaupan kehitystä maailmalla ja Suomessa, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala.

Hänen mukaansa samankaltaisia kauppoja on tarkoitus tulla ensi vuoden alkupuolella.

Pilottikaupat ovat osa laajempaa K-kaupoissa tapahtuvaa muutosta, Helander kertoo.

Kesko avaa 130 uutta kauppaa ja tekee lisäksi muutostöitä muissa kauppatyypeissä.

Esimerkiksi K-marketit tullaan tyypittelemään niiden sijainnin perusteella.

”Olemme menneet tässä kokoluokassa ehkä liian samanlaisella ohjauksella. Jatkossa marketit jaettaisiin kolmeen tyyppiin, maaseutu-, kaupunki- ja city-alueen K-marketiksi”, Rauhala kertoo.

”Ennen näitä muutoksia on suunniteltu pitkään kammioissa. Nyt me teemme toisinpäin ja reagoimme kaupan kehitykseen nopeasti tällaisella kokeilulla.”

Leif Rosas / Redstar
Kesko avasi uudentyyppisen kaupan Myllypurossa keskiviikkona. Konsernin pääjohtaja Mikko Helander kertoi avajaistilaisuudessa, että ketju uudistaa myös muita kauppojaan.
Kesko avasi uudentyyppisen kaupan Myllypurossa keskiviikkona. Konsernin pääjohtaja Mikko Helander kertoi avajaistilaisuudessa, että ketju uudistaa myös muita kauppojaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat