Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskon uusi kauppa nojaa asiakkaaseen

Talous
 
Leif Rosas / Redstar
Nina Martikainen oli yksi torstaiaamun asiakkaista Myllypuron uudessa K-kaupassa. Hänen mukaansa väljässä tilassa oli helppo liikkua lastenvaunujen kanssa.
Nina Martikainen oli yksi torstaiaamun asiakkaista Myllypuron uudessa K-kaupassa. Hänen mukaansa väljässä tilassa oli helppo liikkua lastenvaunujen kanssa. Kuva: Leif Rosas / Redstar
Tästä on kyse

Päivittäistavarakaupan kilpailu kiristyy

 K-ryhmä on ilmoittanut muun muassa keskittyvänsä kauppojen uudelleen kehittämiseen.

 Kesko suunnittelee avaavansa Myllypuron kaltaisia kauppoja ensi vuoden alussa.

 Kilpailijoista S-ryhmä on tiedottanut tänä vuonna useista hinnanalennuksistaan ja Lidl kasvattanut markkinaosuuksiaan.

Torstaiaamuna Myllypuron ostoskeskuksessa kuhisee.

Entisen K-supermarketin ovien edessä odottaa kärsivällisesti pari–kolmekymmentä lähinnä eläkeikäistä, jotka kuikuilevat liukuovien takana Keskon uuteen kokeilukauppaan.

Ovien avauduttua suuri osa kävelee muutaman epävarman askeleen jälkeen suoraa tietä halpojen ruusukimppujen luo.

Ovensuusta katsottuna kaupassa on matalammat hyllyt, väljemmät käytävät ja suuremmat hintalaput. Hedelmät, vihannekset ja paistetut leivät ovat näkyvästi esillä. Myymälätilan läpi näkee vaivatta.

”Tämä näyttää paljon paremmalta kuin vanhassa K-kaupassa”, sanoi lapsensa kanssa kauppaan tullut Nina Martikainen.

”Odotin, että on iso muutos kyseessä, sillä asiasta on tehty paljon haloota.”

Tila miellytti myös muutaman minuutin päästä sisään astellutta Silvi Kuttia. ”Oikein kiva uusi kauppa. On paljon tilaa ja mukava tunnelma.”

Asiakkaiden mielipiteellä on Keskon mukaan erityinen merkitys, sillä sen pohjalta kauppaa kehitetään edelleen. Kauppaketju pyrkii pilottikaupallaan korostamaan myös yrittäjävetoista luonnettaan. Muutostöitä, kuten valikoimaa, on suunniteltu muun muassa kuulemalla asiakasraatia, joka on koottu aktiivisista asiakkaista, kertoi kauppias Aleksi Tapani.

Hänen mukaansa raadin ehdotuksista suurin osa on pystytty toteuttamaan. Tärkeintä kaupassa on hänen mukaansa se, että siellä on ”rento fiilis”.

Asiakasraadin lisäksi tarkoitus on kerätä palautetta etenkin sosiaalisessa mediassa mutta myös perinteisimmällä tavoilla, suullisesti ja kirjallisesti.

Kauppatyyppiä varten on analysoitu päivittäistavarakaupan kehitystä maailmalla ja Suomessa, kertoi Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala. Samankaltaisia kauppoja on tarkoitus tulla ensi vuoden alkupuolella.

Pilottikaupat ovat osa laajempaa K-kaupoissa tapahtuvaa muutosta. Kesko avaa 130 uutta kauppaa ja tekee muutostöitä kauppatyypeissä. Esimerkiksi K-marketit tullaan tyypittelemään niiden sijainnin perusteella.

Myllypuron myymälässä selvisi myös, miten Kesko jatkaa ”reiluutuksensa” toteuttamista. Lokakuussa Kesko ilmoitti ”reiluuttavansa” joulukinkkunsa vastauksena S-ryhmän ”halpuuttamiselle”.

Kesko suunnitteli, että kuluttaja voisi maksaa kinkustaan ylimääräisen euron, joka menisi suoraan tuottajalle. Sen päälle Kesko olisi maksanut toisen euron. Suunnitelma vaikutti poliisin mukaan rahankeräyslakia rikkovalta, joten nyt Myllypurossa kerättiin rahaa kinkkuaiheisilla joulukorteilla.

Oikaisu kello 7.22: Kauppa avattiin torstaina eikä keskiviikkona, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat