Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuloskauden pettymykset

Talous
 
Helsingin Sanomat

Nordea

Lainojen korkokatteet pienenivät katsauskaudella, mikä oli yksi merkittävä syy kannattavuuden huononemiseen. Kun lainat pitää arvostaa käypään arvoon, Nordea kärsi lainojen arvonmuutoksista. Palkkiotuottojen kasvu oli markkinoiden odotuksia heikompaa, koska osakkeet halpenivat katsauksella finanssimarkkinoiden epävarmuuden takia.

Kesko

Yhtiön kannattavuus ei täyttänyt sijoittajien ennakko-odotuksia. Ankaran hintakilpailun takia liikevaihto ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä supistuivat viime vuoden vertailuajankohdasta. Perinteisiä kaupan alan yhtiöitä vaivaa kuluttajien ostokäyttäytymisen on muuttuminen: verkkokaupan merkitys kasvaa. Suomen pitkittynyt taantuma kiusaa myös Keskoa.

Outotec

Kiinan talouskasvun hidastumisen takia kaivostekniikan kysyntä on vähentynyt ja yhtiön asiakkaat ovat vähentäneet tuotantoaan ja investointejaan. Yhtiö arvioi markkinoiden olevan epäsuotuisia vastaisuudessakin, koska epävarmuus talouskasvusta on suurta etenkin kehittyvillä markkinoilla. Outotecilla on runsaasti asiakkaita kehittyvillä markkinoilla.

Outokumpu

Kriisiyhtiö antoi tulosvaroituksen syyskuun loppupuolella. Ruostumattoman teräksen myynti kangertelee ja teräksen keskeisen raaka-aineen nikkelin markkinahinta on poikkeuksellisen halpaa. Yhtiöllä on ollut myös tuotanto-ongelmia Yhdysvalloissa sijaitsevalla tehtaallaan. Toimitusjohtaja Mika Seitovirta erotettiin viime viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat