Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuloskauden myönteiset yllättäjät

Talous
 
Helsingin Sanomat

Nokia

Kannattavuutta paransi etenkin hyvin sujunut liiketoiminta Kiinassa. Lisäksi yhtiö suunnittelee mittavia pääoman palautuksia osakkeenomistajille, mikä kertoo yhtiön johdon luottamuksesta tulevaisuuteen.

Nokian liikevoitto heinä–syyskuussa oli selvästi sijoittajien ennakko-odotuksia parempi ja suhteellisessa kannattavuudessa se oli yhä pääkilpailijaansa Ericssonia parempi.

Stora Enso

Yhtiö ilmoitti jo syyskuun lopussa, että sen operatiivinen liikevoitto on suurempi kuin se heinäkuussa osavuosikatsauksessaan arvioi. Liikevoittoa paransi hyvin sujunut selluloosan myynti. Lisäksi liikevoiton lisääntymistä joudutti Brasilian valuutan realin heikkeneminen sekä toiminnan tehostuminen Pohjoismaiden ja Uruguayn sellutehtailla. Yhtiö arvioi myös liikevoittonsa olevan suurempi kuin markkinoilla ennakoitiin.

Nokian Renkaat

Kannattavuus parani vastoin sijoittajien odotuksia. Renkaiden valmistaja käyttää raaka-aineinaan öljyä, luonnonkumia ja synteettistä kumia, jotka halpenivat katsauskaudella. Yhtiö hyötyi myös heikosta ruplasta. Nokian Renkailla on suuri tehdas Pietarin lähistöllä. Tosin Venäjällä hintakilpailu on yhtiön mukaan voimakasta ja ruplan heikkeneminen supistaa liikevaihtoa euroissa.

Sanoma

Media-ala on yhä suurissa vaikeuksissa, minkä takia yhtiöt ovat joutuneet karsimaan kustannuksiaan. Sanoman liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä oli selvästi sijoittajien odotuksia parempi, koska kulujen karsiminen on alkanut tuottaa tulosta. Liikevaihto supistui yhä. Sanoman ongelmat ovat suurimpia Suomessa, joka on yhtiön toiseksi suurin markkina-alue.

Sanoma omistaa Helsingin Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat