Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU:n sääntelyviranomaiset etsivät lisää tietoja päästöhuijauksesta

Talous
 

Euroopan komissio on kirjoittanut kaikille EU:n ympäristö- ja teollisuusministereille ja kysynyt, oliko heillä tietoa ”sääntöjen vastaisuuksista” autojen hiilidioksidipäästöjä koskien ja mikäli oli, kuinka moneen ajoneuvoon huijaus olisi vaikuttanut, kertoo uutistoimisto Reuters.

Volkswagenin skandaali syveni entisestään tiistaina, kun yhtiö kertoi aliarvioineensa noin 800 000 Euroopassa myytävän ajoneuvon polttoaineenkulutuksen ja hiilidioksidipäästöt.

Reutersin näkemän kirjeen mukaan Euroopan komissio sanoo, ettei se ollut tietoinen hiilidioksidipäästörikkeistä ja kaipaa nyt EU:n hallitusten tukea ”selvittääkseen miten ja miksi tämä tapahtui”.

Komissio kertoi ottaneensa jo yhteyttä Saksan hyväksyntäviranomaiseen Kraftfahrt-Bundesamtiin (KBA), joka on vastuussa uusien autotyyppien yhdenmukaisuuden hyväksymisestä. Komissio myös nosti kysymyksen esille kansallisten viranomaisten kokouksessa myöhään torstaina Brysselissä.

Marraskuun viidennelle päivätty, EU:n sisämarkkinoista ja teollisuudesta vastaavan komissaari Elzbieta Bienkowksan ja ilmasto- ja energiakomissaari Miguel Arias Cañeten allekirjoittama kirje kehotti kaikkia jäsenvaltioita tutkimaan hiilidioksidipäästöjä.

Reutersin mukaan kirjeessä pyydettiin erityisesti jokaiselta ministeriltä ”todisteita tai tietoja mahdollisista CO2-päästöarvojen sertifiointia koskevista epäsäännönmukaisuuksista” tämän kuun loppuun mennessä.

”Kuinka moneen maassanne vuosina 2012, 2013 ja 2014 ensirekisteröityyn autoon tämä saattoi vaikuttaa”, kirjeessä kysyttiin.

Euroopan komissio totesi, ettei se kommentoi julkaisemattomia asiakirjoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat