Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU haluaa tiukat määräykset työntekijöiden ja ympäristön suojelusta TTIP-sopimukseen

Talous
 

Bryssel

EU haluaa tiukat työvoimaa ja ympäristöä suojelevat määräykset osaksi Yhdysvaltojen ja unionin neuvottelemaa kauppasopimusta eli niin kutsuttua TTIP:iä.

EU esitteli ehdotuksen kestävää kehitystä koskevasta sopimusluvusta yhdysvaltalaisille neuvottelukumppaneille lokakuussa Miamissa.

Kyseessä on komission mukaan kunnianhimoisimmat määräykset, joita unioni on koskaan esittänyt näistä asioista yhdellekään kauppakumppanille.

”Kaupassa ei ole kyse vain taloudellisista eduista vaan arvoista”, EU:n kauppakomissaari Cecilia Malmström sanoi Brysselissä perjantaina.

EU:n esitys sisältää velvoitteita työntekijöiden oikeuksien turvaamiseksi sekä lapsityövoiman kitkemiseksi. Ympäristönsuojelussa EU:n esitys kiinnittää huomiota muun muassa laittomien hakkuiden, laittoman kalastuksen ja uhanalaisten lajien kaupan ehkäisemiseen sekä jätteiden ja kemikaalien rajat ylittäviin kuljetuksiin.

Malmströmin mukaan EU:n ehdottaman, kestävää kehitystä koskevan luvun tarkoituksena on pitää huolta siitä, että työntekijöiden oikeuksissa ja ympäristönsuojelussa noudatetaan korkeita standardeja sekä EU:ssa että Yhdysvalloissa.

Hänen mukaansa molemmat osapuolet sitoutuisivat siihen, etteivät heikennä työntekijöiden oikeuksia tai ympäristönsuojelua vain houkutellakseen sijoituksia.

EU:n ja Yhdysvaltojen on ensin tarkoitus sopia tavoitteiden sisällöstä ja vasta sen jälkeen niiden toimeenpanosta ja seurannasta.

Malmstömin mukaan toteutustapoihin ei vielä tarkoituksella otettu ehdotuksessa kantaa, koska asiassa halutaan edetä askel askeleelta.

”Tällä hetkellä EU:ssa ja Yhdysvalloissa pannaan kauppasopimuksiin sisältyvät kestävää kehitystä, työvoimaa ja ympäristöä koskevat sitoumukset täytäntöön eri tavoin, mutta molemmat osapuolet pitävät erittäin tärkeänä, että niistä tehdään sitovia ja valvottavia”, komission tiedotteessa sanotaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat