Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: Nordea vaatimassa korvauksia Volkswagenilta

Talous
 

Pankkikonserni Nordea aikoo vaatia korvauksia saksalaiselta Volkswagenilta, koska autonvalmistaja huijasi päästömittauksissa, kertoi Financial Times -lehti sunnuntaina. Nordea kuitenkin korjasi myöhemmin tiedotteessaan, että päätöstä kanteen nostamisesta Volkswagenia vastaan ei ole vahvistettu.

Huijausten paljastuminen romahdutti Volkswagenin osakkeen arvon, mikä tiesi menetyksiä yhtiön osakkeita ostaneille sijoittajille, myös varainhoitajille kuten Nordealle.

Nordean varallisuudenhoito suunnittelee lehden tietojen mukaan liittyvänsä useisiin ryhmäkanteisiin saksalaista autonvalmistajaa vastaan.

Volkswagenin ympärillä ovat pyörineet lakimiehet siitä lähtien, kun Yhdysvalloissa paljastui, että yhtiö oli asentanut autoihinsa ohjelmistoja, joiden vuoksi autot antoivat päästömittauksissa harhaanjohtavan pieniä päästölukemia.

Nordean varainhoidosta vastuullisten investointien johtaja Sasja Beslik sanoi FT:lle, ettei Nordean rahastoihin sijoittaneiden pitäisi joutua kantamaan Volkswagenin huijauksen kustannuksia. Beslik kertoi, että Nordea arvioi omalta kannaltaan parhaat ryhmäkannevaihtoehdot sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Volkswagenin osake on halventunut lähes 40 prosenttia, ja sijoittajille on koitunut miljardien eurojen tappiot.

FT:n mukaan yksi eniten menettäneistä on Norjan öljyrahasto, joka lukeutuu Volkswagenin suurimpiin omistajiin.

Viime vuoden lopussa se omisti autojätistä 1,2 prosenttia. Nordea omisti syyskuussa Volkswagenia yli 80 miljoonan euron arvosta. Sen jälkeen pankkikonserni on myynyt Volkswagen-osakkeistaan 90 prosenttia.

FT:n tietojen mukaan useat institutionaaliset sijoittajat harkitsevat parhaillaan oikeustoimien aloittamista Volkswagenia vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat