Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

OECD varoittaa talouskasvun hidastumisesta – ”Erittäin huolestuttavaa”

Talous
 
MIKE BLAKE / Reuters
Tesoron öljynjalostamo Carsonissa Kaliforniassa. Öljyn halpeneminen on aiheuttanut ongelmia etenkin kehittyville talouksille.
Tesoron öljynjalostamo Carsonissa Kaliforniassa. Öljyn halpeneminen on aiheuttanut ongelmia etenkin kehittyville talouksille. Kuva: MIKE BLAKE / Reuters

Maailmantalous kasvaa tänä vuonna noin 2,9 prosenttia eli selvästi pitkän ajan keskiarvoa hitaammin, ennustaa kehittyneiden kansatalouksien yhteistyöjärjestö OECD.

Ensi vuonna maailmantalouden kasvuvauhti nopeutuu järjestön mukaan 3,3 prosenttiin ja sitä seuraavana vuonna 3,6 prosenttiin. Merkittävä syy talouskasvun hidastumiseen on OECD:n mukaan kehittyvien kansantalouksien ongelmat ja kansainvälisen kaupankäynnin väheneminen.

Kehittyvät kansantaloudet ovat kärsineet etenkin raaka-aineiden halpenemisesta ja rahoitusolojen kiristymisestä. Lisäksi monissa valtioissa vaarana on pääoman pakeneminen ulkomaille ja valuutan heikkeneminen.

”Kansainvälisen kaupan hidastuminen ja yhä jatkuva investointien vähäisyys ovat erittäin huolestuttavia. Vakaan kaupankäynnin, investointien ja talouskasvun pitäisi kulkea käsi kädessä”, sanoo OECD:n pääsihteeri Angel Gurría tiedotteessa.

Yhdysvalloissa kokonaistuotanto kasvaa ensi vuonna OECD:n mukaan 2,5 prosenttia ja sitä seuraavana vuonna 2,4 prosenttia.

OECD ennustaa myös euroalueen kokonaistuotannon elpymisen vahvistuvan ensi vuonna Euroopan keskuspankin elvyttävän rahapolitiikan, halvan öljyn ja finanssipolitiikan kevennyksen takia.

OECD arvion mukaan euroalueen bruttokansantuote eli kokonaistuotanto kasvaa ensi vuonna 1,6 prosenttia ja 1,9 prosenttia vuonna 2017. Maailman toiseksi suurimman kansantalouden Kiinan kokonaistuotannon järjestö arvioi kasvavan tänä vuonna 6,8 prosenttia ja hidastuu vaiheittain 6,2 prosenttiin vuonna 2017.

Järjestön mukaan Brasiliassa ja Venäjällä talous alkaa kasvaa vuositasolla vasta vuonna 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat