Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Reuters: EKP saattaa pudottaa talletuskoron entistä enemmän negatiiviseksi

Talous
 
HS–Reuters
DARRIN ZAMMIT LUPI / Reuters
Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi EKP:n neuvoston kokouksessa Maltalla lokakuussa.
Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi EKP:n neuvoston kokouksessa Maltalla lokakuussa. Kuva: DARRIN ZAMMIT LUPI / Reuters

Euroopan keskuspankin (EKP) neuvostossa on syntymässä yhteisymmärrys liikepankkien talletuskoron muuttamisesta entistä enemmän negatiiviseksi joulukuussa, neljä neuvoston jäsentä kertoi uutistoimisto Reutersille.

Yleisin veikkaus rahoitusmarkkinoilla on, että talletuskorkoa muutettaisiin 0,10 prosenttiyksikköä, mutta joidenkin mielestä muutos voi olla tätä isompikin.

Syyskuussa 2014 EKP asetti liikepankkien talletuskoron -0,20 prosenttiin kannustaakseen pankkeja lisäämään lainanantoaan yrityksille ja kotitalouksille, jotta ne voivat tehdä taloukasvulle elintärkeitä uusia investointeja.

Negatiivinen talletuskorko tarkoittaa, että liikepankit joutuvat maksamaan talletuksistaan keskuspankkiin. EKP on ensimmäinen suuri keskuspankki, joka on kokeillut negatiivista talletuskorkoa. Se asetti talletuskoron negativiiseksi alun perin kesäkuussa 2014.

Yhden Reutersin haastatteleman EKP:n neuvoston jäsenen mielestä talletuskorko pitäisi asettaa -0,20 prosentista -0,50 prosenttiin tai -0,70 prosenttiin.

Lokakuussa EKP:n pääjohtaja Mario Draghi vihjasi, että uusia rahapoliittisia poikkeustoimia pohditaan neuvoston seuraavassa kokouksessa joulukuussa. Neuvosto on EKP:n ylin päättävä elin, johon kuuluvat johtokunnan kuusi jäsentä ja eurovaltioiden keskuspankkien pääjohtajat.

Rahoitusmarkkinoilla arvioidaan, että keskuspankki voi myös lisätä rahapoliittisen elvytyksensä määrää.

Viime maaliskuussa eurojärjestelmä alkoi ostaa eurovaltioiden joukkolainoja ja muita arvopapereita markkinoilta 60 miljardin euron arvosta lisätäkseen rahan tarjontaa. Eurojärjestelmä muodostuu Euroopan keskuspankista ja eurovaltioiden kansallisista keskuspankeista.

Rahapoliittista elvystä on tarkoitus jatkaa ainakin syyskuun 2016 loppuun saakka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat