Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuntien eläkemiljardeille jäämässä kaksi valvojaa – Finanssivalvonta kritisoi

Talous
 

Kymmenien miljardien eurojen eläkevarallisuutta sijoittavan Kevan valvonta on jäämässä edelleen kahdelle taholle. Näin siitä huolimatta, että esimerkiksi Finanssivalvonta (Fiva) pitää nykytilaa huonona.

Fiva antaisi Kevan valvonnan yhdelle viranomaiselle. Nykyisin valtiovarainministeriö valvoo Kevan hallintoa, mutta Kevan rahoitustoiminnan suunnittelu ja sijoitustoiminta on Fivan valvonnan alla.

Kuntien eläkemiljardeja hoitavan Kevan valvonta on eduskunnan pohdittavana niin sanotun Keva-lain osana.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on jättämässä Kevan valvonnan ennalleen. Valiokunta käsittelee tänään tiistaina omaa mietintöään asiasta.

Kahdelle taholle jakaantuva valvonta on myös hallituksen esityksen kanta.

Finanssivalvonta huomauttaa lausunnossaan olevansa nykytilasta eri mieltä kuin valtiovarainministeriö, jonka mukaan valvonta on toiminut hyvin.

Fiva katsoo erikseen talousvaliokunnalle antamassaan lausunnossa, että Kevan tehokas valvonta on ongelmallista ”periaatteellisesti ja tosiasiallisesti”, koska se on kahdessa paikassa. Fiva muistuttaa lausunnossaan erikseen, että Kevan hallinnoimien työeläkevarojen määrä on 43 miljardia euroa.

Valvonnan kokonaisuuden varmistamiseksi Fivan valvonta pitäisi määrätä yhdelle viranomaiselle, Fiva katsoo.

Kevan valvonnasta lausuntonsa antaneen eduskunnan talousvaliokunnan mukaan hallituksen esitys jättää valtiovarainministeriön ja Finanssivalvonnan rajapintaan ”epäselvyyttä”.

Talousvaliokuntakaan ei silti esittänyt, että valvonta määrätään yhdelle taholle. Valiokunta tyytyi vaatimaan, että ”säännösten toimivuutta seurataan tiiviisti ja tarvittaessa säännöksiä selkeytetään”.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta pyrkii saamaan valmiiksi mietintönsä Keva-laista tänään tiistaina tai viimeistään huomenna keskiviikkona.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat