Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lufthansa peruu yli 900 lentoa keskiviikkona – myös Helsingin lennot peruttu

Talous
 
MICHAEL DALDER / Reuters
Matkustajat jonottivat lipputoimistoon Munchenin lentoasemalla maanantaina. Perjantaina alkanut Lufthansan työtaistelu jatkuu mahdollisesti ensi perjantai-iltaan asti.
Matkustajat jonottivat lipputoimistoon Munchenin lentoasemalla maanantaina. Perjantaina alkanut Lufthansan työtaistelu jatkuu mahdollisesti ensi perjantai-iltaan asti. Kuva: MICHAEL DALDER / Reuters

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa joutuu keskiviikkona perumaan 930 lentoa, koska matkustamohenkilökunta jatkaa perjantaina alkanutta työtaisteluaan. Peruutukset vaikuttavat noin 100 000 matkustajan reitteihin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Myös Helsingistä lähtevät ja Helsinkiin tulevat Lufthansan lennot Frankfurtin ja Münchenin kentiltä on peruttu keskiviikkona. Lufthansa on lentänyt molempiin kaupunkeihin kolme lentoa päivässä. Myös saapuvia lentoja on ollut päivittäin yhteensä kuusi.

Tiistaina lakkotilanne oli jonkin verran helpompi ja yhtiö pystyi lentämään Euroopan lentojaan, vaikka kaukolennoissa oli peruutuksia.

Lufthansan lakosta on tulossa Saksan ilmailuhistorian pisin työtaistelu.

Matkustamohenkilökunta on riitauttanut yhtiön aikeet leikata eläke- ja työsuhde-etuja. Yhtiö on perustellut kulukuuria toimintaympäristön muutoksella, etenkin halpalentoyhtiöitten aiheuttamalla hintakilpailulla.

Edes saksalaisen työtuomioistuimen tiistainen päätös työtaistelutoimien keskeyttämisestä Düsseldorfin lentokentällä ei ole saanut henkilöstöä luopumaan lakkotoimista.

Lufthansa turvautui Düsseldorfin ja Darmstadtin työtuomioistuimiin katkaistakseen lakot, joiden se arvioi aiheuttaneen 1 800 lennon peruutukseen neljän lakkopäivän aikana.

Düsseldorfin tuomioistuin kallistui yhtiön kannalle, ja päätti, että lakko kaupungin kentällä oli laiton, koska työntekijät eivät olleet ilmoittaneet täsmällisiä vaatimuksiaan. Darmstadtin tuomioistuimen päätöstä odotettiin tiistai-iltana.

Lufthansa on ilmoittanut olevansa valmis neuvottelemaan henkilöstön kanssa, jos nämä lopettavat lakkoilun. Matkustamohenkilökunnan ammattijärjestö UFO on ilmaissut neuvotteluhalukkuutta, mutta se ei hyväksy yhtiön ennakkoehtoa lakkoilun lopettamisesta.

Henkilöstön ulosmarssi halvaannuttaa näillä näkymin Lufthansan liikennettä Frankfurtin, Münchenin ja Düsseldorfin kentillä keskiviikkoaamusta perjantai-iltaan asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat