Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutistoimisto Reutersin uutinen Putinin tyttärestä aiheutti kohun Venäjällä

Talous
 
HS–Reuters
Reuters
Putinin tyttäreksi nimetty Katerina Tihonova tanssi Ivan Klimovin kanssa Acrobatic Rock’n Roll -kisoissa Puolassa viime vuonna.
Putinin tyttäreksi nimetty Katerina Tihonova tanssi Ivan Klimovin kanssa Acrobatic Rock’n Roll -kisoissa Puolassa viime vuonna. Kuva: Reuters

Kuohunta presidentti Vladimir Putinin nuoremman tyttären henkilöllisyydestä jatkuu. Uutistoimisto Reutersin laaja artikkeli Venäjän valtaapitävien lasten noususta merkittäviin asemiin on saanut yhden jutun lähteistä kiistämään osuutensa.

Reutersin haastattelema Gazprombankin varajohtaja Andrei Akimov sanoutui tiistaina irti puheistaan Putinin tyttärestä.

”Akimov on hämmästynyt ja ihmeissään luettuaan Reutersin artikkelin, jossa hänen väitetään sanoneen, että Innopraktikan johtaja Katerina Tihonova olisi presidentti Putinin tytär. Näin ei ole. Akimov ei tällaista väittänyt”, Gazprombankin tiedotteessa sanotaan.

Gazprombank on tukenut Moskovan valtionyliopiston Innopraktika-projektia. Reutersin alkuperäisessä artikkelissa Akimovin kerrotaan sanoneen, että hän tiesi Tihonovan olevan Putinin tytär. Akimov kuitenkin vakuutti, että rahoituspäätös ohjelmalle oli tehty riippumatta sen vetäjän sukulaisuussuhteesta Venäjän presidenttiin.

Reutersin tuore artikkeli kertoi Katerina Tihonovan ja muiden venäläisen eliitin lasten noususta merkittävään asemaan. Tihonova on itse kutsunut itseään Kirill Shamalovin puolisoksi. Shamalovilla omistaa osan isosta petrokemian yrityksestä, ja hän on Putinin pitkäaikaisen ystävän poika.

Reuters toteaa, että Akimovin lisäksi Tihonovan henkilöllisyys oli vahvistettu kahdesta muusta lähteestä. Reutersin viestinnän mukaan uutistoimisto pysyy uutisen takana.

Katerina Tihonova valehenkilöys nousi julkisuuteen tammikuussa, kun oppositioaktivisti Aleksei Navalnyi paljasti sen Facebook-sivullaan. Tiedotusvälineet julkaisivat uutisen laajasti. Myös Helsingin Sanomat kertoi Navalnyin paljastuksesta.

Tihonova on Putinin ex-vaimon tyttönimi.

Putin on pitänyt kaksi tytärtään poissa julkisuudesta, eikä linja muuttunut tammikuisten paljastusten vuoksi. Silloin Kremlin tiedottaja kiisti tietävänsä, kuka Jekaterina Tihonova on.

Putinin aikuiset tyttäret Maria ja Jekaterina ovat syntyneet vuosina 1985 ja 1986.

Brittilehti The Daily Mail kertoi tammikuussa, että Jekaterina Tihonova olisi myös Acrobatic Rock’n Roll -akrobatiajärjestön varapuheenjohtaja. Akrobatiajärjestön vetäjän syntymäpäivä on sama kuin Putinin tyttären syntymäpäivä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat